Demonen, een scherpe relatie

Demonen speelde al eerder in een succesvolle tournee  bij Toneelgroep Oostpool. Nu is de voorstelling terug met een landelijke tournee, wederom een artistiek succes met Daan Schuurmans en Kirsten Mulder in de hoofdrollen. Oostpool zet een goed relationeel drama neer. Theater Review bezocht de voorstelling in Huis Oostpool.

Demonen_scenefotos_c_Sanne_Peper_08.jpg
Foto: Sanne Pepper


Wat: Demonen
Wie: Daan Schuurmans, Kirsten Mulder, Rick Paul Mullingen en
Wanneer: 28-09-2019
Waar: Huis Oostpool, Arnhem
Door: Robin Streppel

Demonen gaat over een stel. Hij (Schuurmans), zij (Mulder) hebben negen jaar een relatie. Ze communiceren met elkaar op het scherptst van de snede. Ze hunkeren naar de aandacht van anderen en nodigen daarom de buren uit. Iets dat eindigt in een strijd. Een snelle strijd, de acteurs zijn vakmannen en schakelen snel. Schuurmans voert de cast aan, hij is spot on. Mooi om hem aan het werk te zien. Mulder is innemend en geeft een mooi tegenwicht in haar stabiele spel.

Demonen is kost voor de doorgewinterde toneelbezoeker. Je moet erbij blijven en als je dat doet, dan word je meegezogen in het verhaal. Rick Paul  van Mullingen en Astrid van Eck spelen het andere stel (Thomas en Jenna), beiden ook met voldoende issues. De voorstelling is een aaneenschakeling van conflict en conflict is interessant, dat is een feit in het theater. De stellen spelen met elkaar het welbekende kat en muis spel.

Het stuk is geschreven door Lars Norén, die een meester is in scherpe gezins en relatiedrama’s. Als vaste Oostpooler doet Marcus Azzini de regie, die met de acteurs goed heeft gewerkt aan spanning. Demonen is in reprise, een voorstelling voor de theatrale fijnproevers die van diepgaand toneel houden. Een dreigende voorstelling, die je in je greep houdt.

Demomen toert door het land tot 12 oktober 2019

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s