Hapje, nog steeds spannend

Mirthe Bron stond al eerder op Sonsbeek Theater Avenue met het stuk, Hapje, een relationeel stuk. Vorig jaar was ze nog samen met Gerald Drent en Martijn Mulders (Ludique) van het festival. Het trio schreef een speciaal programma, Ludique en La Bron, Late Night. Daarvoor debuteerde zij met Daddy Freddie, een programma met nummers van de leadzanger van Queen. Dit jaar is ze terug met Hapje? Verhoudingen worden op scherp gesteld en er wordt buiten de echtelijke kaders gekeken. Bron bracht in een nieuwe samenstelling nogmaals de voorstelling naar Arnhem. Een ander script, maar deze intrige blijft boeien!

hapje.png

Wat: Hapje?
Wie: Mirthe Bron, Boy Ooteman en Sjoerd Spruij
Wanneer: 10 augustus 2019
Waar: Sonsbeek Theater Avenue
Door: Robin Streppel

Theater Review schreef eerder over Hapje “Een spannende intrige”

Carolina en Phillip hebben een huwelijkscontract afgesloten. Een bijzondere relatie, die nu tien jaar later in aanwezigheid van de familie en vrienden (het publiek) wordt verlengd of niet? Carolina en Phillip eten regelmatig buiten de deur en ook butler James moet eraan geloven. Monogamie? Nee voor dit stel niet.

In deze nieuwe versie speelt Mirthe Bron wederom de verleidelijke en nymfomane Carolina. Ze is sensueel in haar spel en ze zet een geraffineerd karakter neer. Boy Ooteman geeft goed tegenspel, de chemie is meer voelbaar dan in 2017. Voor dit stuk is dat van groot belang. Je wordt meegenomen in het verhaal, wat beweegt het stel? Lust, liefde of macht? Sjoerd Spruijt speelt de butler, een rol die het stuk in een stroomversnelling brengt. Sterk spel van het drietal. Hapje is een voorstelling die je nippend aan een wijntje boeit. Wat zou jij doen? Bijtekenen of wegwezen?

Een voorstelling die zich verder ontwikkelt. Zo speelde Mirthe al eens een langere versie en ook nu is er weer geschaafd tot een 40 minuten durende voorstelling. Het eind van de voorstelling is abrupt. Hoe gaat het verder? Het maakt je nieuwsgierig. En of ze bij te tekenen? Ga dat zelf bekijken, Hapje is te zien ook als huiskamervoorstelling!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s