LUDIQUE brengt je nog steeds van je A.P.R.O.P.O.S.

Het was 26 november een bijzondere avond in Cultura in Ede. Theaterduo LUDIQUE (Gerald Drent en Martijn Mulders) nam het Edese publiek mee met hun act, naar Berlijn, Wenen en ook Amsterdam. We zagen A.P.R.O.P.O.S. al eerder, toch gingen we nog een keer kijken. Hoe bijzonder ook, in maart 2020 was LUDIQUE de laatste thearterervaring die we hadden voor de lock-down. Ook deze avond was de persconferentie, waarin we hoorden dat de zalen dicht gingen. Toch konden wij genieten van APROPOS!

Foto: Sushilla.com

Wat: A.P.R.O.P.O.S!
Wie: Martijn Mulder en Gerald Drent, als LUDIQUE!
Wanneer: 26 november 2021
Waar: Cultura Ede
Door: Robin Streppel

Over LUDIQUE: Twee jonge theatermakers bundelen onder de naam LUDIQUE! hun krachten en hun bonte verzameling aan bijzondere eigenaardigheden. Zij weten zich door middel van hun androgyne verschijningen en eigenzinnige manier van theater maken te onderscheiden. Hun theaterstijl is een combinatie van modern muziektheater, opera en het cabaret zoals dat uit het Berlijn van de jaren ’30, in een mix met invloeden uit de burlesque en de hedendaagse musical. De voorstellingen spelen zich ook vaak af op bijzondere, onverwachte locaties waarmee ze hun publiek doen verrassen en ook stof tot nadenken meegeven. 

De muziek start, Ludique komt op! In prachtige jassen, vol zelfvertrouwen je voelt direct deze avond wordt een bijzondere avond! Strakke choreografie en mooie samenzang, ze maken direct indruk.

Een muzikale reis door de tijd volgt; van Duitse nummers tot Franse chansons tot eigentijdse muziek, eigen composities, eigen composities in een nieuw jasje. De stemmen van Gerald (mooi in de laagte) en Martijn (wat een bereik in de hoogte) kleuren goed en dat komt in veel nummers in uiting. Zoals zij ook zeggen, leef deze avond in het moment en het is een lange avond, maar dat is geen straf. De balans in de voorstelling tussen luisterliedjes en de ingezette showelementen is goed. Het publiek wordt getrakteerd op ‘Heelal’, ‘Das ist die große Zeit’ en ‘Adieu’. Ook wordt Amsterdam bezongen en nemen ze je mee naar Wenen. Het nummer ‘Diep in mij’ liet een diepe indruk achter. Geweldige samenzang, intens gezongen en vol passie wordt dit neergezet, de gehele energie van de voorstelling is contant aanwezig. Hiermee bewijzen Gerald en Martijn dat ze ook als ze vaker gespeeld hebben, de kwaliteit blijven borgen.

Foto: Sushilla.com

Deze avond komen de grote diva’s voorbij van Nina Hägen (Martijn zingt, tot grote hoogte Naturträne), Liesbeth List en Romy Haag. Ook maken ze hun nieuwe repertoire bekend, een grootheid waarvan zij in een volgende voorstelling nummers gaan vertolken is Robert Long. De erven van Long kunnen het materiaal met een gerust hart aan LUDIQUE over laten. We sluiten de avond af met Heb het leven lief van Liesbeth list. Een mooie boodschap en een liefdevol einde van de voorstelling.

LUDIQUE gaf het publiek een mooie herinnering, een gedenkwaardige avond voordat het land weer op slot gaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s