Spelen met Klei. Gerrie van der Klei 70 jaar – personalityshow

Gerrie van der Klei is al jaren een van de grand dames van het Nederlands theater. Ze is een diva pur sang, die haar sporen verdiend heeft! Is het jazz, kleinkunst of musical? Gerrie zingt het! Jarenlang speelde de vedette de ene rol na de andere of sloot ze zich aan bij cabaretgroepen Purper en Dames Eerst. Genoeg redenen om Gerrie op te zoeken in het Amsterdamse M-lab. Joop van den Ende gaf Gerrie de mogelijkheid deze personalityshow te maken ter ere van haar 70e verjaardag.
Gerrie opende spectaculair met een intro vol zelfspot. Zelfspot komt gedurende de voorstelling meerdere malen naar voren. Gerrie zingt prachtig met haar heze stem, vooral de jazzklanken. Bij een musicalmedley komen haar sidekicks op; jonge talenten: Jeske van der Staak en Yoran de Bont. Gerrie bewijst in deze medley dat ze prima mee gaat met deze jonge talenten. In een nieuw geschreven nummer, door Frans Mulder “Nog” zingt Gerrie over het feit dat ze een hekel heeft aan zinnen als “Je zingt NOG goed”. Hoezo stoppen op je 67e?
Van der Klei heeft een heerlijke voorstelling gemaakt. 5 kwartier vol energie,  Ze blikt terug en kijkt vooruit! De jonge talenten zijn ook super goed en mooi. Een fijne avond uit bij van der Klei!
spelen-met-klei-gerrie-van-der-klei

Plaats een reactie