Frédérique Sluyterman van Loo straalt als ster Viva La Diva

Het verhaal van Florence Jenkins is bekend, natuurlijk na de film met Merryl Streep in de hoofdrol. Nu is Frédérique Sluyterman van Loo te zien in Viva La Diva, waarzn ze de vals zingende diva tot leven wekt. Frédérique brengt alles mee om deze rol om komische wijze, neer te zetten. Wat wil je ook na Miss Wilkinson in Billy Elliot, daarin speelde zij misschien wel vaker dan Pia Douwes de hoofdrol. Ook heeft ze Marlene Dietrich (Dietrich en Piaf), Conny Stuart (De Grote Drie) Maria Callas (Callas Onnasis Kennedy). Nu brengt zij samen met haar man Erik Brey Viva La Diva! Hoewel Frédérique een fantastische vocaliste is, laat zij in deze valszingende rol absoluut haar veelzijdigheid zien!

Foto: Annemieke van der Togt

Wat: Viva La Diva
Wie: Frédérique Sluyterman van Loo en Erik Brey
Wanneer: 14 februari 2024
Waar: Fulcotheater Ijsselstein
Door: Robin Streppel

Deze voorstelling heeft niet veel nodig. Een vleugel, een bescheiden decor, maar wel fantastische acteurs. Frédérique speelt de Chique Florence met verve. Ze is grappig als het nodig is, maar laat ook haar tragische kant doorvoelen. Florence is een rijke dame, die vastberaden is, spelen in Carnegiehall. Iedereen weet dat zij niet kan zingen, alleen zijzelf denkt dat ze de ster is. Dit leidt tot hilarische momenten. Knap van Frédérique dat zij consistent vals zingt, maar dan wel zo dat het niet tergend is. Als toeschouwer blijf je geboeid kijken. Dat boeien zit hem vooral in het onvervulde verlangen van Florence Jenkins om te stralen op de grote podia. De ster van deze avond is absoluut Frédérique zelf, een geweldig timing in haar spel.

Foto: Annemieke van der Togt

Erik Brey speelt alle mannelijke rollen. Hij is daarnaast ook de pianist in het stuk die Florence begeleid. Erik pakt zijn momenten en laat heel goed de aarzeling zien die ieder mens zou hebben in de kring rondom Florence. Wat als ze erachter komt dat ze niet kan zingen? Erik is mooi dienstbaar naar Frédérique, wat vooral leuk is omdat zij al jaren in reallife een setje zijn.

Deze voorstelling laat je meeleven met Florence, ga dit zien! Je hebt een fantastische avond!

Plaats een reactie