Christiaan Jelsma: De Verdenking, blijf vooral lachen

Christiaan Jelsma is theatermaker, ondernemer, partner, vader en nog veel meer! Wat als je zoon is geboren en je hoort dat je kindje het syndroom van Down heeft? Met “De Verdenking” neemt Jelsma je mee in zijn proces en met deze cabaretvoorstelling legt hij vooroordelen en pijnlijke situaties bloot.

Wat: De Verdenking
Wie: Christiaan Jelsma
Wanneer: 23 maart 2023
Waar: Theater Orpheus Apeldoorn
Door: Robin Streppel

Christiaan komt op en hij pakt de zaal in, met kinderliedjes. De geboorte van zijn zoon komt snel ter sprake. Je ziet verwardheid, ongeloof én hij laat zien dat hij  zelfspot heeft, humor helpt je door alles heen. Dit komt in verschillende scènes terug, zoals in het ziekenhuis, de vele instanties en vooral de vooroordelen. Je bent de vader van het kind met down. Wat betekent dit? Hoe verandert het je leven en hoe kijkt men?

Christiaan zoekt zijn dilemma’s op en dat maakt deze voorstelling menselijk. Tegelijkertijd speelt hij groot en daarmee brengt hij de humor erin.

In de zaal veel hulpverleners, familie en mensen die deze voorstelling willen zien. Het afkortingenlied, begeleid door een speelgoed met geluid is een feest der herkenning. Want de molen van hulpverleners en instanties met al hun vakjargon, die herkennen wij.

Christiaan Jelsma heeft met deze voorstelling ruim een uur theater neergezet, vol openheid, hilariteit en herkenning. Nu in het theater, maar ook zeker interessant voor organisaties in de hulpverlening. Gekoppeld aan een themabespreking, ouderavond of voor zorgprofessionals.

Meer info? Check de website van Christiaan!

http://www.deverdenking.nl

Plaats een reactie