Angstaanjagende goede Rocky Horror Show

De Rocky Horror Show is een cult hit! Na een tournee keerde deze “Beste kleine musical” terug voor een week in DeLaMar. Wij zagen de tournee niet, maar wat een kans om toch naar deze bijzondere voorstelling te gaan. Bizar en gruwelijke humor en publieksparticipatie ten top.

Foto: Roy Beusker

Wat: Rocky Horror Show
Wie: Sven Ratzke, Ellen Pieters, Esmée Dekker en Ferry Doedens
Wanneer: 29 augustus 2022
Waar: DeLaMar
Door: Robin Streppel

Voor wie het niet kent;
De Rocky Horror Show is een hommage aan de klassieke B-sciencefictionfilms en horror-genres vol libido-testen met onweerstaanbare rockmuziek. De show is in de loop der jaren uitgegroeid tot een wereldwijde absolute must-see en heeft een lange traditie van interactie met het publiek opgebouwd.

Het pas verloofde stel Brad en Janet raakt verzeild in de wereld van de bizarre dokter Frank-N-Furter en zijn volgelingen. De stormachtige avond ontaardt in een regelrechte libidotest waarbij seksuele escapades vele grenzen doen vervagen. ‘Don’t dream it, be it’.

Topcast
Er staat een topcast op het toneel. Aangevoerd door theaterpersoonlijkheid Sven Ratzke. Hij pakt het podium en vult de zaal. Ellen Pieters speelt ook een freak en doet dat zoals we van haar gewend zijn met verve. Het zijn niet de minsten. De enige “normale” personages worden gespeeld door Esmée Dekker (Jannet) en Samir Hassan (Brad), zij worden in onmogelijke situaties gebracht. Ze spelen naïef en jong en zingen mooi. 

Foto: Roy Beusker

De “stuntcasting” van Ferry Doedens pakt goed uit. Hij is als Rocky, het oppermens te zien in enkel een klein goud broekje. Hij had een paar dagen de tijd om zijn rol in te studeren. En hij deed dit geweldig en is heerlijk om naar te kijken, het luisteren liet wensen over. Een andere bijrol die show stal is Raymond Kurvers. Als Riff Raff is hij een angstaanjagende butler.

Kwalitatief staat er een topcast. Regisseur Martin Michel heeft met deze club een wervelende show gemaakt. Het is snel, vilein en soms sexy. Je moet van de ironie houden, typisch een geval je houdt ervan of je begrijpt het niet. De zaal ging mee in deze voorstelling, velen hadden attributen mee, die je tijdens scenes in kon zetten, wat tot hilariteit en voor een te gekke avond zorgde. Oh vergeten we bijna altijd nog de beste verteller van Nederland, Erik Brey. Wat wil je nog meer?

Deze Rocky Horror Show was angstaanjagend goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s