Hello Again, kwaliteit zoals je zelden ziet!

Foto: Neeltje Knaap

Vijf jaar geleden richtte Erwin Aarts de Kernploeg op. Een club die eens per jaar een Amerikaanse titel naar Nederland haalt, die op een kwalitatief goede wijze wordt gebracht. Na “A New Brain” , “She Loves Me”, “Woman on Verge Nervous breakdown” is daar nu Hello Again! In tien vrijpartijen word je meegenomen in de situatie van de personages!

Wat: Hello Again
Wie: Brigitte Heitzer, Cystine Carreon, Stef van Gelder en Doris Baaten
Wanneer: 7 juli 2022
Waar: DeLaMar West

Door: Robin Streppel

Hello Again begint broererig. Een soldaat (Stef van Gelder) is te zien en heeft seks met de hoer (Brigitte Heitzer). Dit zal meerdere keren terugkomen. Hello Again is een mozaïek voorstelling, verschillende verhalen in elkaar vervlochten .  Toch nog even de synopsis:

Dwars door de twintigste eeuw leren we tien karakters kennen. Of ze nou dansen in een broeierige New Yorkse club in de jaren 70 of de laatste minuten op de Titanic beleven in 1912: alle karakters zijn op zoek naar een connectie. De musical Hello again is gebaseerd op het wereldberoemde en destijds zeer controversiële toneelstuk Reigen en staat bekend om de bijzondere opbouw. In tien op het eerste gezicht losstaande dialogen zie je steeds twee personages wankelen op de dunne scheidslijn tussen liefde, lust en macht. Vervolgens stapt een van hen over naar een volgende scène in een compleet ander decennium. De tijden veranderen, dat is duidelijk.

John LaChiusa baseerde de musical op het toneelstuk “Reigen”, maar  voegde hieraan zijn muziek toe. Broeierige muziek, die de spanning tussen de personages laat oplopen.

Hello Again pakt mij als bezoeker niet. De personages zijn los van elkaar in beeld, tekort om met ze mee te leven of je te verbinden. De focus ligt op relaties en seks. Toen wij naar buiten liepen vroegen we ons af, waar hebben we naar gekeken?

Foto: Neeltje Knaap

Toch is de prestatie van de cast groot. Kwalitatief hoogwaardig, de regie en vormgeving ligt het ook niet aan. Het is alleen een saai stuk met veel onsympathieke personages. Ik snap het enthousiasme niet en er zijn zoveel andere titels waarvan ik zeg: naar Nederland halen! Los daarvan waren er mooie momenten de solo’s van Cystine Carreon en Brigitte Heitzer, de scène met de twee heren  en ook Doris Baaten leverde in het laatste kwartier met Desi van Doeveren een mooi moment.  De zanglijnen zijn moeilijk en ook de samenzang strak. Vast een mooi uitdaging voor deze topcast!
Deze groep acteurs grijpt deze musical aan en manifesteert zich!

Regisseur Benno Hoogveld heeft ervoor gekozen dat de acteurs de gehele voorstelling op het toneel zijn, dat brengt meer samenhang die je snel niet in een mozaïek voorstelling. En met een simpel maar doeltreffend decor wordt dit neergezet, met natuurlijke overgangen.

Hello Again in kwalitatief goed, maar weet me niet te pakken.
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s