Richard Groenendijk “Voor Iedereen Beter” tovert een lach op je gezicht

Waar kun je Richard Groenendijk het beste zien? In het Oude Luxor natuurlijk, zijn eigen stad! En deze zaal was dan ook afgeladen vol. Richard zet met “Voor iedereen Beter” weer een geweldige productie meer met soms een knipoog naar eerdere programma’s.

Wat: Voor iedereen Beter
Wie: Richard Groenendijk
Wanneer: 5 juni
Waar: Oude Luxor, Rotterdam
Door: Robin Streppel

Zodra het doek opengaat heeft Groenendijk z’n publiek in de tang. In een groot bed steekt hij van wal. Hij heeft de lachers op de hand. Zo vertelt hij verschillende anekdotes uit zijn privéleven, waarin vooral zijn man Marco het moet ontgelden. Heerlijk, vol geuren en kleuren word je meegenomen naar hun huwelijksdag. Of hij vertelt over zijn familiegeschiedenis, vol vet aangezette grappen. Groenendijk neemt soms een zijspoor, maar komt altijd weer terug. Hij zet een komma en een punt. Mooi zijn ook de kritische noten die hij kraakt met betrekking tot dat iedereen een mening heeft over alles en iedereen. “Dat je een mening hebt betekent niet dat je hem overal hoeft te verkondigen.”

Het gieren van de lach, dat is wat hij teweeg brengt. De kunst van goede grappen. Onlangs kreeg hij een nominatie voor  Annie M.G Schmidt prijs. Zijn nummers zijn mooi, gaan over essentiele thema’s als diversiteit en liefde. Groenendijk stuurt zijn publiek naar huis met de boodschap stil te staan bij de momenten van geluk met de dierbaren om je heen.

Het is niet makkelijk Richard Groenendijk te vatten in een recensie. Het gaat vooral over de grappen die gemaakt worden en die slaan aan. Hij vat de grap en daar gaat het om. Wil jij een avond lachen? Dan moet je gaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s