Nurlaila is Tina!

Tina, the Tina Turner Musical staat al een tijd in het Beatrix theater. Theater Review zag de show voor het eerst. En zoals verwacht, Tina is een beleving. Deze productie ging enkele jaren geleden op West End in première, met een Nederlands creatief team (Frank Ketelaar en Kees Prins script) en niemand minder dan Joop van den Ende als producent. Tina Turner herself was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de musical over haar levensverhaal.

Nurlaila als Tina!

Wat: Tina. The Tina Turner Musical
Wie: Nurlaila Karim, Juneor Mers, Desi van Kessel en Aischa Gill
Wanneer: 24 april 2022
Waar: Beatrix Theater in Utrecht
Door: Robin Streppel

Het verhaal gaat over het heftige leven van Tina Turner. In de eerste acte zien we een  jonge Anna Mae. Ze woont met haar oma in Nutbush Tennessee. Anna Mae is een vrolijke altijd zingende en dansende jonge dame die al vroeg in de steek is gelaten door haar moeder. De jaren verstrijken en als oma komt te overlijden gaat de inmiddels jonge vrouw Anna Mae alsnog bij haar moeder en zus wonen. De zus van Anna Mae neemt haar mee naar de stad, het citylife in en daar ontmoeten ze Ike Turner (gespeeld door Juneoer Mers.)

Onder dwang van de verslaafde en vooral agressieve manager, en vriend Ike Turner groeit Anna Mae uit tot een onbetwiste ‘Queen of Rock-‘n-Roll’ genaamd Tina Turner. Door Ike uiteindelijk te verlaten komt Tina in een diep dal. Daar probeert ze zich jaren lang uit te knokken. Het prachtige, maar tegelijkertijd ook verdrietige verhaal van Tina Turner zorgt ervoor dat we de hele avond diep geroerd naar het toneel kijken.

Deze avond werd Tina gespeeld door Nurlaila Karim. Nurlaila is alternate en speelt de rol een paar keer per week. De rol van Tina is topsport, je hebt hoofdrollen en HOOFDROLLEN, Tina valt in de laatste categorie. De intensiteit is te vergelijken met een Elisabeth en Evita, maar dan ook nog met heftige dans. Nurlaila geniet van elk moment en zingt alsof haar leven ervan afhangt. Wat is deze vrouw een ster, ze is Tina! Nurlaila zag ik in diverse rollen en ze levert altijd. Deze rol is next level! Ze zet de zaal op de kop met “Simply the best” en “River deep Mountain High”. En bij de finale nou ik ging los, wat een ster! 

Naast het podiumbeest, vraagt de rol om uitersten in spel. Daarnaast zijn er verschillende nummers in het Nederlands vertaald als ze in dienst van het verhaal staan. Zo is “Private Dancer” vertaalt in “Ik zal voor je dansen”, even wennen. Nurlaila leeft zich ook hier goed in.

De voorstelling komt wat traag op gang. Even waan je je in een Gospelshow als de dominee zingt. Ook de oma van Tina heeft een soort Mantra wat ze zingt. Desi van Kessel zet deze rol overtuigd neer, ondanks dat ze jong is voor een rol. Nurlaila als 16 jarige Tina is ook bijzonder, maar ze komt ermee weg. 

De energie van de cast spat van het podium. Geweldig! Ook was Frank Beurskens op in een kleine rol, die is zo weer vanuit The Sound of Music in Tina gestapt. De mannen van Tina werden goed neergezet door Juneoer Mers (Ike Turner) en Stefan de Kogel (Dave). Het verhaal is heftig en je leeft vooral met Tina mee, dit kan door de toevoeging van sterke bijrollen. Een speciale vermelding ook voor de Ikettes, die als achtergronddanseressen er een echte show van maken! 

De Tina Turner Musical is een geweldige show! Waarin het levensverhaal van deze legende een diepere laag geeft naast alle hits die voorbij komen. Nurlaila Karim is de ster van de show! Je moet Tina ervaren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s