Ludique A.P.R.O.P.O.S weer een lust voor alle zintuigen!  

Na furore te hebben gemaakt met voorstellingen als ‘ZARAH, Zonde van de Liefde’ en ‘From BERLIN with Love’ in binnen én buitenland, brengt het theatrale duo nu A.P.R.O.P.O.S. In dit theaterprogramma nemen zij het publiek wederom mee op avontuur in hun eigen wereld, zinspelend op seksualiteit en de uiteindelijk alles overwinnende liefde.

7aa63e96-f092-4a4f-9822-d48b6a25143e

Foto: Nicole Bolton

Wat: A.P.R.O.P.O.S.
Wie: LUDIQUE! (Gerald Drent en Martijn Mulders)
Wanneer: 29 februari 2020
Waar: Het Beauforthuis, Austerlitz Door: Robin Streppel
Door: Robin Streppel

In een decor wat doet denken aan het oude Hollywood, brengt de opening direct het publiek los van de bestaande wereld. Als twee Griekse goden, gehuld in gouden capes, betreed het duo de zaal. Pakkend is niet dekkend genoeg. Beide verschijningen grijpen de aandacht van het publiek en hebben duidelijk niet de intentie om deze gedurende de show los te laten. Als Gerald de microfoon pakt, net zoals in voorgaande shows, weet je dat er een persoonlijk onderonsje met diverse personen uit het publiek gaat plaatsvinden. En tijd interesseert Gerald dan niets meer…

Een muzikale reis door de tijd volgt; van Duitse chansons tot eigentijdse muziek, eigen composities, eigen composities in een nieuw jasje. De stemmen van Gerald (mooi in de laagte) en Martijn (wat een bereik in de hoogte) kleuren goed en dat komt in veel nummers in uiting. Het nummer ‘Diep in mij’ liet een diepe indruk achter. Zoals zij ook zeggen, leef deze avond in het moment en het is een lange avond, maar dat is geen straf. De balans in de voorstelling tussen luisterliedjes en de ingezette showelementen is goed. Het publiek wordt uitgezwaaid met een mooie dankbare toegift van de nummers ‘Heelal’, ‘Das ist die große Zeit’ en ‘Adieu’.

IMG_8708 (1)

De flamboyante persoonlijkheden weten hun minimalistische decorstukken prima te benutten en in te zetten op, natuurlijk, ludique manier. Knap is ook de begeleiding van Guus van Wolde, die door het duo wederom wordt uitgedaagd op meerdere gebieden. Hij lijkt er zijn hand niet voor om te draaien.

De zaal van het Beauforthuis is uitverkocht. Daar in Austerlitz, nabij Zeist, de geboortegrond van Gerald, hebben zij ondertussen een trouw publiek aan zich weten te binden. Onbegrijpelijk dat dit fenomenale duo ondertussen nog niet definitief doorgebroken is in Nederland. Het mag dan ‘anders dan anders’ dan wat het publiek tot op heden gewenst is, maar dat is juist de kracht van Gerald en Martijn. De boodschap waar LUDIQUE! het publiek mee naar huis laat gaan zou universeel gehoord moeten worden: ‘Heb het leven lief’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s