Kinky Boots schittert!

Kinky Boots, een show die mij drie jaar geleden in Londen volledig inpakte! Toen De Graaf en Cornelissen Producties deze voorstelling aangekondigde, was ik even huiverig. Een grootse internationale voorstelling, door een bedrijf dat zich vooral richt op de nostalgie? Een gewaagde keuze van het producentenduo. Kinky Boots vertelt het verhaal van een noodlijdende schoenenfabriek, een familiebedrijf dat wordt overgenomen door erfgenaam en zoon Charlie. Door zijn ontmoeting met Lola verandert zijn leven en geeft hij een nieuwe wending aan het familiebedrijf. De cast werd deze week opgeschrikt door de val van Nadjim Severina, die normaal de rol van Lola speelt. Vanavond werd deze rol gespeeld door Elindo Avastia. En hoe! Hij speelt Lola niet, hij is Lola! 

Kinky-Boots_427_foto-Roy-Beusker-1240x814
Foto: Roy Beusker

Wat: Kinky Boots 
WieElindo Avastia, Jonathan DemoorVajèn van den Bosch, Dennis Willekens en Martine de Jager 
Wanneer: 5 maart
WaarDeventer Schouwburg
DoorRobin Streppel 

In het eerste deel word je meegenomen door Jonathan Demoor in de rol van Charlie. Door de dood van zijn vader neemt Charlie de fabriek over. Samen met zijn vriendin Nicola zou hij eigenlijk naar Londen verhuizen. Toch kiest hij voor het familiebedrijf. Jonathan zet een sterke Charlie neer, die worstelt met verschillende gevoelens, belangen en verlangens. Zijn samenspel met Elindo Avastia is mooi. Zodra Avastia opkomt vult hij de zaal. Lola is in the house! Het swingende nummer “Het land van Lola” wordt met kracht geperformed. Daarnaast is hij breekbaar en kwetsbaar in “Niet mijn vaders zoon” en “Sluit mij in je hart.” Een talent van wie we nog veel gaan horen in de toekomst! 

In de bijrollen vievooral Dennis Willekens op, die de horkerige Don speelt. Hij won niet voor niets een Musical Award voor deze rol! Minder sterk is Vajèn van den Bosch als LaurenDeze rol dient op te vallen, door komisch talent, dat deze avond werd gemist. Vajèn weet dit niet goed op de bühne te brengen. Wie in de kleine bijrollen opviel was Martine de Jager, die na jaren werkzaam geweest te zijn in Duitsland weer in een Nederlandse voorstelling speelt. Als Trish maakt zij in de spaarzame momenten de rake opmerkingen. 

En dan zijn daar natuurlijk Lola’s Angels! De dragqueens, die allen fantastisch dansen en zingen. Wat een energie en ze laten Lola de queen van de show zijn. Ze schitteren van het toneel af. 

De vormgeving is met minder middelen tot stand gekomen dan de originele productie, zoals in Londen en New York. Dat zie je ook, als je de originele voorstelling gezien hebt. Toch staat er een productie van formaat, er wordt goed gespeeld en gezongen en de cast heeft er zin in! Jammer genoeg is de zaalbezetting niet zo goed. Het gehele balkon was leeg en ook in de zaal waren veel lege plekken, wellicht ligt het aan het thema? Schrikt het woord Kinky af? 

Kinky Boots is veel meer dan een show over een dragqueenDe diepere laag zit hem in het verhaal van Simon (Lola) en zijn vader, acceptatie en verbintenis. Deze productie slaagt er volledig in dit over te brengen op het publiek. De muziek van Cyndi Lauper maakt dat je swingend de zaal uitgaat met een wauw-gevoel. Kinky Boots schittert aan alle kanten! 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s