Showpiss, waar liefde de gemene deler is

Nog een paar weken te gaan en dan speelt musicalgroep Colours hun voorstelling Showpiss. Een uniek theaterconcept waarbij het publiek niet één, maar zelfs twee verhalen te zien krijgt op één avond. Wij spreken Marjan la Roi, Sander Martens, Suzanne Schriever en Charlotte Lina over deze bijzondere voorstelling. Showpiss vertelt verhalen vol liefde, haat en bekende musicalsongs. 27 en 28 maart in de Deventer Schouwburg. Ben jij benieuwd waarom je naar deze voorstelling moet komen? Deze castleden vertellen het je!

Tekst: Yvonne Kock en Robin Streppel

DSCF0076
Charlotte Lina en Sander Martens (links op de foto) Suzanne Schriever (rechts) Foto: Bert Elings


Wat was voor jou het spannendste moment in dit repetitieproces?
Marjan: “Halverwege het repetitieproces is mijn zoontje geboren. Daardoor heb ik een aantal repetities gemist, dat geeft wel een gevoel van druk. Wat er gerepeteerd is zal je toch zelf nog moeten inhalen. Die periode kreeg ik ook weinig mee van het proces. Gelukkig is dat helemaal goed gekomen. Nog verder in het repetitieproces heeft mijn tegenspeler zijn rol moeten neerleggen (hij wordt eind maart vader!). Jammer en best even lastig, omdat je al maanden met de scènes bezig bent. Gelukkig is zijn rol gauw overgenomen. Het was even wennen weer, maar ook dat is goed gekomen! En petje af voor Sander, die in korte tijd een hele nieuwe rol moest instuderen!”
Sander: “Voor mij was het spannend dat ik auditie ging doen, nadat bekend werd dat Dave zijn rol niet meer zou gaan spelen. Dit betekende voor mij dat ik een hoofdrol erbij kreeg. Het is niet alleen het oefenen van tekst en zang maar ook een grote omschakeling van mijn rol in Show, een wat naïeve man die de humor brengt, naar een strijder die in opstand komt. Twee uiterste rollen dus! Ik hoop dat het harde werken beloond gaat worden.”
Suzanne: “De culturele pleinmarkt. Hier mocht ik voor het eerst op een groot podium het openingsnummer van Showpiss zingen. Met knikkende knieën en trillende handjes is het er uitgekomen. Maar zeker niet op de manier zoals dat uiteindelijk gaat gebeuren in Deventer!”
Charlotte: “Het spannendste moment was voor mij het repeteren in de schouwburg. Ik stond tijdens mijn eerste scène op het podium en ik keek naar mijn medespeler en de zaal met 780 lege stoelen. Je hoort jezelf praten, je voelt jezelf bewegen en de regisseur kijkt mee en maakt notities. Het geeft een kick, maar het is ook heel spannend.”

DSCF0237
Marjan la Roi en Sander Martens Foto: Bert Elings

Wat kan het publiek verwachten bij Showpiss?
Marjan: “Een afwisselende voorstelling met onder andere strakke dansen, gave meerstemmige zang en veel humor. Voor de pauze is het Showtime: hoge hakken, glitter en jazz! Na de pauze kom je in een compleet andere wereld van armoede, onderdrukking en opstand. Met muziek om kippenvel van te krijgen, humoristische scènes en een verrassende verhaallijn.”
Sander: “Het zijn twee verschillende musicals op één avond, zowel het verhaal als de muziek is niet te vergelijken. Wel is er een lijn die in beide stukken naar voren komt en dat is de liefde. Het wordt een avond vol humor en vooral de ensemblestukken qua zang en dans zijn strak. En als het publiek voelt dat ze mee mogen swingen: sta op en loop! Swing je stoel uit en doe mee!”
Suzanne: “Ik denk veel diversiteit in rollen en ensemble. We moeten heel veel kanten van onszelf laten zien, omdat we twee verhalen op één avond spelen. En daarbij staan er echt veel goede solisten op het podium in de juiste rollen!”
Charlotte: “Als je in de zaal zit, word je meegenomen in een onwijs gave show waarin de cast speelt in uiteenlopende werelden. In het eerste deel staat de sexyness en ‘het slimme spel’ voorop, in het tweede deel wordt er plaats gemaakt voor strijd en worden de handen ineen geslagen.”

DSCF0266
Foto: Bert Elings

Wat typeert jouw rol en wat voeg jij daaraan toe?
Sander: “Ik speel twee verschillende rollen. In Show speel ik een naïeve man, die graag alles voor zijn vrouw wil doen. Maar er is een grens tussen liefde en het gebruik maken van je man. Door wat extra onwetendheid toe te voegen zal het publiek eerder medelijden met mij krijgen. In Piss speel ik een stoere gast. Hij vindt dat ieder mens gelijk is en dezelfde rechten heeft, ongeacht waar je vandaan komt en wie je bent! Maar doordat ook hij soms onwetend is en niet alles even goed aanpakt, loopt de spanning hoog op in de show.”
Suzanne: “Mijn rol in ‘Show’ wordt getypeerd door een arrogant verlangen om in de spotlights te staan. Wat ik daaraan toevoeg is denk ik een stukje humor en diepgang. Ik probeer in deze rol uit mijn comfortzone te stappen en groots te spelen zonder dat het ‘soapachtig’ wordt.”

Colours bestaat 25 jaar, wat maakt Colours voor jou speciaal?
Marjan: “De groep is divers: verschillende leeftijden, interesses, talenten en karakters. Een groep die al jaren lief en leed met elkaar deelt. Behalve het repeteren voor een gave voorstelling, doen we nog veel meer samen. We regelen het decor, rekwisieten, kostuums, er is een bestuur, we zetten acties op om geld voor de clubkas binnen te halen, we hebben tussentijdse optredens en natuurlijk de weekendjes weg! Heerlijk om er één avond in de week even uit te zijn en lekker gek te doen.”
Sander: “Het is een gevarieerde groep mensen, maar wel een groep met allemaal dezelfde passie: musical! Hoe gaaf is het dat je dat met elkaar kunt  delen.”
Suzanne: “Colours is voor mij mijn wekelijkse uitlaatklep. Alle energie kan ik erin kwijt. Ook vind ik het fijn om deel uit te maken van een groep mensen die allemaal dezelfde hobby uit willen oefenen. Veel humor, maar ook wat drempels die wij als vereniging over gaan om daar weer van te leren. Colours zit inmiddels in mijn hart!”

Showpiss is op 27 en 28 maart te zien in de Deventer Schouwburg. Heb jij nog geen kaarten? Sta op en koop ze dan!

Meer info: www.musicalgroepcolours.nl

Kaarten kun je kopen via de website van de Deventer Schouwburg.

DSCF0128+182
De totale cast van Showpiss. Foto: Bert Elings

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s