We Will Rock You, rockt ‘m niet

We Will Rock You, is een van de bekendste hits van Queen. De musical volgde en is wereldwijd een succes, zelfs mannen die eigenlijk niet van musical houden gaan er toch naar toe. Tien jaar geleden was de voorstelling al eens te zien in Nederland. Nu is hij terug met een internationale cast.

we-will-rock-you-05
Foto: Margot ter Heide

Wat: We Will Rock You
Wie: Georgio Ademo, Anastacia, Arrriana Galletti en Stanley Burleson
Wanneer: 5 januari 2020
Waar: World Forum, Den Haag
Door: Robin Streppel

We Wil Rock You is muzikaal een uitdaging. Dat is te horen aan menig speler op het toneel. Er is maar eenn Freddie, dat zeggen de Queenfans. Er zijn verschillende zangers die niet dat leveren wat er gevraagd wordt. Het spel is ook in disbalans. Zo spelen hoofdrollen Georgio Ademo (Galileo) en Arrriana Galletti te groots, wat neigt tot  overacting . Ademo overtuigt in zang, dit doet Galletti geenszins in de rol van Scaramouche.

Vlak is vooral het spel van Stanley Burleson (Khasshogi). Hij is continu op naast Anastacia, die de rol van rockbitch Killer Queen speelt. Een trekpleister zo’n wereldster, zou je denken. Ze zingt fantastisch, maar ze weet de evilqueen niet tot leven te wekken. Een gemis aan goed regiewerk. Ook de kostuumontwerper geeft haar niet het kostuum waarmee haar karakter wordt versterkt. Een gemiste kans. Het kostuum kan zo uit het rek van C & A komen en de witte pruik uit een carnavalswinkel. Haar wankele spel in combinatie met deze creatieve armoede, doet mij vermoeden dat de artistiek leider van deze productie heeft geslapen bij dit proces.

we-will-rock-you
Foto: Margot de Heide

Het niveau van spelen was voor de totale cast ondermaats. Debet hieraan is wat mij betreft het Italiaanse team onder leiding van Massimo Romeo -Piparo. Het plaatje ziet er goed uit, maar de timming was slecht. Overacting in scenes, niet te zuinig. Muzikaal gezien is de samenzang prachtig. Lilly-Jane als Ozzy is de ster van de show.

Was het allemaal kommer en kwel? Nee, want het materiaal van Queen blijft prachtig. De vormgeving, regie en de kwaliteit vond ik beneden het niveau van wat wij in Nederland gewend zijn. Zeker voor de prijs die men betaalt voor een eerste rang ticket (85 euro), daar moet meer voor geleverd worden. Zo’n internationale cast moet het beste uit verschillende landen leveren. Die potentie is er, maar komt er niet uit.

We Will Rock You rockt ‘m niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s