Musical Dinnershow Scrooge theater van formaat!

Het bekende verhaal van Scrooge, ook wel bekend als A Christmas Carol vertelt het verhaal van gierigaard Scrooge. Zijn belang staat voorop. Op kerstavond 1854 verandert hij in alle goedheid. Het verhaal van Scrooge wordt deze avond verteld aan de hand van bekende muziek uit onder andere musicals en enkele andere genres.

scrooge2.jpg
© Aalt Guliker

Wat: Musical Dinnershow Scrooge

Wie: Cast en crew Le Roy Theaterproducties
Wanneer: 27 december 2019
Waar: Hart van Holland

Door: Robin Streppel

Als je binnenkomt in de zaal, waar dit theaterspektakel zich afspeelt, kijk je je ogen uit. Er is uitgepakt in de totale entourage van decor en later blijkt ook het licht. Dit belooft iets moois te worden is dan ook je eerste gedachte! De voorstelling start met “The most wonderful time of the year.” Het bekende kerstnummer, wat  gemakkelijk gekozen, maar het brengt je direct in de kerstsfeer. De totale cast komt op en het toneel beperkt zich nu niet alleen op de planken recht voor ons. Nee, er is gekozen voor een 360 graden theaterervaring. Het ensemble komt sterk over, overtuigend! Simône Le Roy is als producent en regisseur volledig (eind) verantwoordelijk voor het artistieke plaatje, wat er uitmuntend uitziet.

Door middel van kleine Tim wordt het publiek meegenomen in het verhaal van Scrooge. Je waant je in het Londen van de 18e eeuw, waar veel armoede heerste. Scrooge wordt sterk neergezet door Ameon Struijk, waarbij zijn gevoel voor timing direct opviel. Andere grote bijrollen zijn ook sterk bezet, zoals het vaak is bij amateurs, je moet het doen met de groep die je hebt. Wat Le Roy daarin slim  deed is dat zij veel rollen heeft gecreëerd in het script. Hierbij sluit zij aan bij het talent dat ze heeft en haalt ze het beste uit de cast. Sommige nummers zijn niet slim gekozen en zijn geen toegevoegde waarde. Zo laat zij een iconisch musicalnummer zingen door een vrouw, wat toch echt door een man gezongen hoort te worden. Geen meerwaarde voor het stuk, ook de deels herschreven tekst niet. Lekker eruit halen en een nummer pakken dat haalbaar is voor de desbetreffende zangeres, die de andere nummers die volgen prima weet te vertolken.

Door het gebruik van ander materiaal uit verschillende voorstellingen is er veel kleur in het stuk. Het opdienen van de eerste gang wordt dan ook vrolijk ingeluid met een welbekend nummer waar je direct trek van krijgt. Het voordeel hiervan is dat het grote ensemble lekker uit de verf komt! Of het nu hoeren, koks of high society uit Londen zijn, je gelooft wat ze doen! Daarin is duidelijk de handtekening van Le Roy te zien. De acteurs wanen zich in Londen in de tijd van Charles Dickens. Doordat de acteurs dit zo doen is het genieten voor het publiek, dan vergeef je die ene noot die niet helemaal on point is. Het gaat om waarachtigheid!

scrooge3
Foto: Aalt Guliker

Door middel van het licht en het geluid en het verhaal is Scrooge een echte theatertotaalbeleving. Je dineert midden in het decor en dat maakt dat je een avond uit bent. Scrooge is zeker de moeite waard om je zeldzame vrije avonden in de drukke december maand door te brengen. Le Roy  theaterproducties zet een avond neer die voor veel mensen toegankelijk en vermakelijk is. Hierbij wordt gebruik gemaakt van acteurs zonder opleiding, die het beste van zichzelf kunnen laten zien. De professionele opzet maakt dat het ook zeker voor bedrijfsuitjes een aanrader kan zijn!

Musical Dinnershow Scrooge overtuigt en is een heerlijke avond uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s