Een middag in het Tapas theater

Het Tapas Theater opende al ruim een jaar geleden haar deuren. Voor een theaterliefhebber, zeker een hotspot in Amsterdam Oost die je gezien moet hebben. Het concept heeft wat weg van een theaterfestival. Korte voorstellingen van twintig minuten en tussendoor kun je wat drinken en hapjes bestellen. Tessa Harmsen richtte het op en is hiermee uniek in Nederland. Echt een sprong in het diepe, gewaagd  ondernemerschap is het te noemen!
tapas theater boy
© Boy Hazes / Tapas Theater
Wat: Tapas Theater
Wie: Lone van Roosendaal en Joke van Robbroeck
Wanneer: 27 oktober 2019
Waar: Tapas Theater, Amsterdam
Door: Robin Streppel
Nu met niemand minder dan Lone van Roosendaal in de line-up moesten wij zeker een keer naar het Tapas Theater. We werden gastvrij ontvangen door Tessa en haar team. Sfeervol en intiem zo is de ambiance te omschrijven. Wij zagen de solo van Lone van Roosendaal “Mis” en de solo van Joke van Robbroeck “Valerie.”
Lone van Roosendaal – Mis
Over Mis:
“Lone van Roosendaal speelde hoofdrollen in vele musicals en staat nu voor het eerst met haar eigen voorstelling in het theater. Met knikkende knieën en rode konen deelt ze je in TapasTheater haar chaotische, ongestructureerde van de hak op de tak gemoedstoestand. Of om haar jongste telg te citeren: “Mam, misschien word je nu eindelijk ontdekt!” (Tapas Theater).
Lone is een theatervrouw in hart en nieren. Of zij in een monsterproductie als Mamma Mia of een kleine intieme voorstelling als The Wild Party of Bridges of Madison County staat. Zij levert altijd kwaliteit. Vandaag in een zaal met twintig stoelen, twintig minuten lang alleen Lone!
Lone heeft een fijne cabareteske manier van vertellen. In deze twintig minuten neemt ze de toeschouwers mee naar haar eigen uitvaart. Dit klinkt als zwaar, maar dat is het niet. Lone staat in no time in corrigerend ondergoed, met een leuke anekdote over een grote premiere, waar dit ondergoed de curves verhuld en tot een grote misser leidt.
De wildgroei aan “Life coaches” weet ze geestig te bespiegelen. En natuurlijk word er gezongen! Lone zingt kleine liedjes, mooi en intiem.
Joke van Robbroeck – Valerie 
Over Valerie:
“Dit is het verhaal van Valérie en haar bijzondere kindertijd. En hoe de gebeurtenissen in haar jeugd niet hebben kunnen voorkomen – of juist ervoor gezorgd hebben – dat Valérie, nu ze volwassen is, steeds meer op haar vader is gaan lijken.” (Tapas Theater).
Joke steekt haar nek uit, als aanstormend talent al solo, gewaagd. Valerie is een solo die ik moeilijk kon plaatsen. Een leven vol zorgen en leed omhuld met luchtigheid, wat door Joke tot leven wordt gewekt. Voor een musicalactrice had mogelijk zang wat toegevoegd aan Valerie. Nu is het een wervelwind met een hoop issues. Joke heeft een mooie theaterpersoonlijkheid die haar ongetwijfeld ver gaat brengen.
Een middag Tapas Theater is een ervaring. Het is een mooie plek om te experimenteren met het maken van Theater. Je zit bij de acteurs op schoot, geweldig. Je waant je op een theaterfestival, alleen bij het Tapas Theater hebben ze lekkere wijn, goed eten (voornamelijk Vega) en gastvrije medewerkers!
Dit was voor ons niet de laatste keer in het Tapas Theater. Een echte middag uit!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: