Sterke acteurs in Callas, Kennedy en Onassis

Vorig seizoen waren Ger Otte, Irene Kuiper en Frédérique Sluyterman van Loo op pad met hun zelf ontwikkelde “In bed met Dietrich en Piaf.”  Nu is het drietal terug met de driehoeksverhouding “Callas, Kennedy en Onassis.” Waar Dietrich en Piaf totaal verrasten, deden deze personages dat niet. Het script en de personages helpen niet, deze “muzikale vete” weet geen sympathie van mij als toeschouwer te winnen.
callas
Beeld Willem Sluyterman van Loo
Wat: Kennedy, Callas en Onasis
Wie: Frédérique Sluyterman van Loo, Irene Kuiper, Ger Otte en Marieke van der Heyden
Waar: Schouwburg Lochem
Wanneer: 17 oktober 2019
Door: Robin Streppel
De voorstelling start in het verhaal van Callas. De Griekse operadiva (Sluyterman van Loo) is het middelpunt van de eerste acte. Callas wordt fragmentarisch neergezet, ze speelt in Medea, Griekse oudheten en mythes zijn onderdeel van de ondersteuning van het  verhaal. In de tweede acte komt de driehoek van de drie centraal te staan. De lange aanloop hier naar toe weet niet te boeien. Otte speelt slechts in de tweede acte de rol van Onassis. Daarvoor ruziet hij als filmregisseur Pasolini met Callas. Goed spel, niets op aan te merken. Is het het script van Daniel Cohen dat mij niet pakt?
Moeizaam kabbelt het voort. Irene Kuiper brengt als Jacky Kennedy wat lucht. Ze is bijdehand en brengt in dit personage pit in de voorstelling. De Callas van Frédérique Sluyterman van Loo is verzuurd en cynisch. Ze speelt de operadiva met verve. Heerlijk. Ze heeft een sterke uitstraling op het toneel, maar zelfs met haar talent en ervaring raakt zij niet de kern. Overigens zitten er ook verwijzingen naar Masterclass in. Het toneelstuk over Callas, wat wereldwijd een succes is. De muziek pakte soms wel, voornamelijk de klassieke stukken die verweven zijn. Ger Otte nam geregeld plaats achter de piano. Marieke van der Heyden vult dit goed aan op de Cello. Mooi vakmanschap.
Toch pakt het stuk niet. Ik was snel afgeleid als toeschouwer, ondanks het uitmuntende spel van de acteurs.
Callas, Kennedy en Onassis neemt je onvoldoende mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s