Sanne Mieloo zet een sterke Donna neer!

Donna is de hoofdrol voor de wat rijpere vrouw. Feest, emotie en komedie, alles zit erin. Voor menig actrice een droom, tegelijkertijd een uitdaging. Een uitdaging, zeker als je de rol voor de tweede keer speelt als understudy. Afgelopen vrijdag ging Sanne Mieloo voor de tweede keer op. Kwam, zag en won ze het? Krijgt de winnaar de macht? Dat lees je in deze review.

Sannemieloo
Foto: Kim van MammaMiafans

 

Wat: Mamma Mia!
Wie: Sanne Mieloo, Anouk van Nes, Hilke Bierman, Jasper Kerkhof en Jolijn Henneman
Wanneer: 25 mei 2019
Waar: Beatrix Theater, Utrecht
Door: Robin Streppel

Het verhaal van Mamma Mia behoeft geen verdere uitleg. Theater Review schreef eerder over Mamma Mia:

Mamma Mia nog steeds een feestje

Mamma Mia, Anouk van Nes terug! En Hoe!

Mamma Mia! De grote wereldhit staat nog een aantal maanden in het theater. Antje Monteiro of Nurlaila Karim spelen normaal gesproken de rol van Donna, vanavond was dit understudy Sanne Mieloo. Sanne Mieloo debuteerde na het afronden van het conservatorium in Tilburg in Tarzan. Vervolgens lonkte het buitenland waar zij te zien was in Elisabeth, Mozart en Sister Act. Ze speelde Vivienne in Legally Blond in Wenen en  Magda in Tanz der Vampire. Mamma Mia brengt Sanne terug in Nederland. Ze is te zien in het ensemble en understudy voor de rollen van Tanja en Donna. In deze laatste rol was zij voor de tweede keer deze speelperiode op.

Vaak zijn de understudys van de vrouwenrollen te jong. Waardoor ik het jammer vind als niet de originele bezetting speelt. Sanne heeft zo’n internationale carrière dat ik juist benieuwd was naar haar Donna. De eerste scene die zij op is speelt ze sterk. Money Money is energiek, al vibreert haar stem nog wat. Iets dat in de solo’s in de tweede acte weg is. “Het glipt me door de vingers” was breekbaar en de “Winnaar krijgt de macht” sterk en krachtig. De rol van Donna heeft veel tekst, is divers en een behoorlijke kluif. De geloofwaardigheid in het spel van Sanne is bijzonder goed. Ze speelt Donna natuurlijk.

Ook het samenspel met Hilke Bierman en Anouk van Nes is sterk. Knap, omdat veel in de scenes net Tanja en Roos op timing aan komt. Sanne is dus van alle markten thuis, knap hoe snel zij respons heeft op haar tegenspelers. Deze avond was Jasper Kerkhof op als vader Bart. Hij speelde sterk deze rol, niet makkelijk om de schoenen te vullen van Emiel de Jong die toch wel de beste vader normaal gesproken van het viertal neerzet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s