Een sterke Stil in mij

Er zijn Producties waarvan je geen verwachtingen hebt, als het ware blanco naar toe gaat. Stil in mij was er zo ëën. STENT Producties, een nieuwe speler op de markt zet met deze toer een verrassing neer. Stil in mij (titelsong van Van Dikhout) is een sterke eenakter met Nederlandse pop muziek. Skeptisch was ik over de casting van Ferry Doedens, maar zelfs hij lijkt op z’n plek!

Foto: Andy Doornheim

Wat: Stil in mij
Wie: Zöi Duister,
Wanneer: 9 mei 2019
Waar: Schaffelaar Theater, Barneveld
Door: Robin Streppel

Siem wordt gebeld, haar beste vriendin is dood. Een schok, alle boosheid verdriet en onmacht is direct te zien in het spel van Zöi Duister, die diepe indruk maakt door haar zang. Al snel voegt de rest van de vriendengroep zich bij.
Dieuwke Tönissen als Charlie, Jeroen C. Molenaar als Boaz en Ferry Doedens als Mika. De voorstelling is een hechte vriendenvoorstellung zoals we dat van Rent kennen, ook dieper liggende thematiek.

De actrices zingen prachtig. Diep en krachtig voornamelijk in duetten. De mannen zijn minder krachtig, ook het spel van hen is minder kwetsbaar. De regie van William Spaaij is snel. Dit in combinatie met de vele en snel op elkaar volgende Nederpop hits maakt het een voorstelling met vaart. Passend bij het thema. Muzikaal is de samenzang een reden om te gaan. Voeg daar de kwaliteit van Marnix Wetzer als muzikaal talent erbij en je hebt een muzikaal sterke voorstelling. Bijzonder hoe er door 1 man zoveel muziek gemaakt wordt.

Stil in mij is absoluut een verrassing dit seizoen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s