De hilarische Single Camping

Ilse Warringa en Rop Verheijen zijn een begrip, na het succes van de Luizenmoeder toeren ze door het land. Wie wil dat nou missen? Niemand. Dat was te zien in het afgeladen Amphion in Doetinchem. In Single Camping staan campingeigenaren Johannie, met genderindentiteitscrisis (Verheijen) en Christel (coach, en voorvechter van het single bestaan) de gasten met open armen te ontvangen. Hoewel, met open armen? Graag wijst Christel haar gasten op het oordeel, maar veroordeelt ze zelf alles en iedereen. Single Camping is een (on)gelukkige samenloop van omstandigheden en daarom is het zo sterk!

singlecamping
Foto: Raymond van Olphen

Wat: Single Camping
Wie: Peter Blok, Tjitske Reidinga, Elise Schaap. Rop Verheijen en Ilse Warringa
Wanneer: 3 mei 2019
Waar: Het Amphion, Doetinchem
Door: Robin Streppel

Omarm jezelf
Al gelijk opent het duo Warringa en Verheijen met een nummer, ze introduceren de Single Camping. Omarm je Single bestaan! Deze leus komt regelmatig terug in de coachsessies van Christel, dat terwijl Johannie zich druk maakt om het facilitaire deel van de camping. Dit duo zorgt natuurlijk voor de meest hilarische momenten. Vanaf het moment dat Franceska (Tjitske Reidinga) als zwarte magika de camping betreedt belanden van de ene schijnvertoning in de andere. Daarna volgt prijswinnares van een doe mee en winactie Sandy. In het plat Haags, neemt ze het publiek mee in haar simpele leven. Elise Schaap staat bekend om haar heerlijke personages en zet ook Sandy op een voortreffelijke wijze neer. Daarnaast zingt Elise krachtig, waarvoor zij beduidend meer aanleg heeft dan sommige collega’s. Toch staat er een sterke cast die compleet wordt gemaakt met Peter Blok in de rol van alleenstaande vader Menno. Menno had een gezinstent geboekt, maar zijn ex ging er met de kids vandoor. Menno is het enig mannelijk schoon op de camping en is dus alle dames hebben het op hem voorzien. Dit leidt tot een kat en muisspel.

Je buurvrouw of collega
Schrijversteam Marije Gubbels, Ilse Warringa en Rop Verheijen hebben een goed in elkaar zittende komedie geschreven. Al jaren werkt het trio samen in de projectsamenstelling Bloody Mary. Zoals Warringa wel eens vertelde in interviews, stonden ze jaren geleden voor andere halve man en een kip. Nu staan ze voor volle zalen met succes! Het spel van alle acteurs gaat perfect in elkaar over en de samenzang is mooi. De acteurs zijn meer acteur dan zanger, dit maakt de personages puurder. Soms neigt het naar karikaturaal spel, maar door het vakmanschap blijven het mensen van vlees en bloed. Iedereen herkent wel die collega, buurman of familielid in de personages.

Wil je een avond lachen? Ga dan naar Single Camping. Tot 14 juli te zien. 

Tot 14 juli in het land te zien, met de laatste weken in DeLaMar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s