All Stars de Musical, geen voltreffer 

De bekende film en serie  met Antonie Kamerling en Danny de Munk in de hoofdrol was een hit. Vorig seizoen produceerde KemnaSenf, Nu Moreproducties nog De Marathon, met succes. De Marathon zat liefdevol in elkaar, vol Rotterdamse humor. Het script en concept zou ook deze keer van de omstreden Job Gosschalk komen, maar werd uiteindelijk geschreven door Elzelien Peters en of dat zo’n goed idee was, dat lees je later. Deze voorstelling rammelt toch wel en is onvoldoende uitgewerkt. Verder dan platte voetbalhumor in de kleedkamer of kantine komt deze voorstelling niet, jammer! 
allstars
Foto: Tom Sebus
Wat: All Stars
Wie: Jim Bakkum, Mike Weerts, Jasper Demolinn en Sarah Jenneh
Wanneer: 27 december 2018
Waar: Orpheus, Apeldoorn
Door: Robin Streppel
De voorstelling is rommelig in alle opzichten. Grotendeels speelt het verhaal zich af op de voetbalclub, met wat subverhaallijnen er doorheen. Deze verhaallijnen zijn niet diepgaand, zo is Hero opeens verliefd op de vriendin van zijn vader. Alex Hendrikx is aandoenlijk als hij als de jonge Bram, die worstelt met zijn homoseksualiteit. Deze lijn had meer uitgebouwd mogen worden, nu beperkte het zich enkel tot de verliefdheid op zijn teamgenoot Mark. Hendrikx is de ontdekking van deze voorstelling. Jasper Demolinn speelt de rol van blunderende Paul met verve, leuk ook om hem in deze voorstelling te zien. Kees Boot speelt verschillende bijrollen, waaronder die van coach en vader. Wonderbaarlijk hoe hij elk personage een andere kleur geeft.
De platheid van All Stars heeft ook z’n charme, waarbij de douchescéne het toppunt is. Naakte mannen op het toneel inclusief zicht op hun ……
Geen functioneel naakt, maar wat dik er bovenop. Helaas dames en heren, Jim gaat niet onder de douche. De voetbalscéne  zijn heel mooi vormgegeven door choreograaf Daan Wijnands, met zelfs even ballet.
Sarah Jenneh is de dame die er uit springt. Ik was al blij met haar toevoeging in Fidler on the Roof, waar ze ook positief opviel. Haar gehele aandeel is stevig te noemen in alle opzichten. Urvin Monte speelt eindelijk weer eens een grote rol en is geestig als Mark, die z’n slachtoffer is van zijn eigen hormonen. Zijn slippertjes werken hem in de nesten.
De ster van de voorstelling moet natuurlijk Jim Bakkum zijn. Helaas blijft zijn schittering uit, want hij lijkt soms wat ongemakkelijk in de rol van Hero, dit komt omdat zijn rol niet goed geschreven is. Zijn solo slaat dood,  terwijl  dit de showstopper had kunnen zijn. Ook hij is slachtoffer van dit script. Frank Lammers deed de regie, maar koos ook niet altijd de meest handige keuzes. Het ging van het naar her, mede door het wankele script.
All Stars is vermakelijk, maar geen voltreffer. Het script diept in geen enkel opzicht de personages uit, geen rode kaart, maar absoluut geen voltreffer.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s