Driving Miss Daisy, Anne Wil Blankers laat dit stuk slagen

Driving Miss Daisy speelt zich af in Atlanta, in de vijftiger en zestiger jaren, de tijd van rassenrellen en vrijheidsstrijd. Miss Daisy is weduwe, Joods en een oudere dame. Door de ouderdom wordt rijden lastiger, haar zoon neemt een chauffeur aan, een zwarte man. Tussen de conservatieve vrouw en de zwarte man loopt het stroef, maar later ontstaat er een echte vriendschap. Anne Wil Blankers speelt de vrouwelijke hoofdrol en doet dit vol overgave, elk woord geloof je van de gevierde actrice.
data36367629-fdfaf8
Wat: Driving Miss Daisy
Wie: Anne Wil Blankers, Edwin Jonker en Iwan Walham
Wanneer: 25 oktober 2018
Waar: Theater Orpheus, Apeldoorn
Door: Robin Streppel
Het stuk start met de frictie die ontstaat tussen moeder en zoon. Het niet meer rijden en afhankelijk zijn is moeilijk te verkroppen. Edwin Jonker speelt de rol van chauffeur en dit doet hij erg goed, de groeiende band tussen het tweetal wordt goed neergezet. De regie van Agaath Witteman is sterk, de auto is effectief ingezet door auto-onderdelen te draaien op het toneel, dit wordt ondersteund met videobeelden die de sfeer en locatie situeren.
Toch is het stuk traag en weet het niet mijn aandacht vast te houden. Mogelijk het gebrek aan plotwendingen? Anne Wil Blankers is echt de reden om het te zien, het is altijd een feest haar aan het werk te zien. Daarnaast laat Edwin Jonker zien naast musical ook serieus toneel prima aan te kunnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s