Petra Berger sings Streisand, een vocale topprestatie!

Petra Berger heeft de mooiste stem die in de Nederlandse theaters te horen is. Berger was als kind een enorme musicalfan en richtte haar carrière daarop. Na rollen in Sweeney Todd en The Sound of Music richtte zij zich op haar solocarrière. Grote tournees en platen volgden, waaronder “A touched by Streisand”, een ode aan haar idool uit de musicalfilms die zij als kind graag keek. Barbra Streisand is een icoon in de showbizz met allerlei hits op haar naam. In 2011 toerde Berger al eens met haar repertoire door Nederland. Nu is ze terug met “A Tribute to Barbra Streisand”  
petra berger
Foto: Petraberger.nl
Wat: A Tribute to Barbra Streisand
Wie: Petra Berger en band
Wanneer: 26 oktober 2018
Waar: Musis Arnhem
Door: Robin Streppel
Petra opent de show sterk. Ze neemt je direct mee naar het leven Barbra dat zij door middel van foto’s en filmpjes vertelt. De eerste herinnering aan de muziek van Barbra straat Petra nog goed bij. Ze vertelt: “‘Ik kan me de eerste keer dat ik de stem van Barbra Streisand hoorde nog heel goed herinneren. Ik was 9 jaar oud en zo onder de indruk, dat ik vanaf dat moment alles van haar wilde horen. Zij heeft mij enorm geïnspireerd om zelf te gaan zingen en daarvoor ben ik haar nog altijd dankbaar.” Het leven van Streisand was niet gemakkelijk, ze groeide op in een eenoudergezin. Haar moeder werkte zich een slag in de rondte, waardoor ze onvoldoende aandacht kreeg. Streisand kwam via een nachtclub in New York terecht op Broadway. Haar ster rees mede door de vertolking van de hoofdrol in Funny Girl tot grote hoogte. Petra Berger zingt de nummers van Streisand prachtig, zowel de ballads als “People” als krachtige up temponummers als “Don’t Rain On My Parade.” Heerlijk zijn deze krachtige nummers.
Berger neemt je fragmentarisch mee in het leven van de artieste die zij zo bewonderd. Wat ik hierin als toeschouwer mis zijn eigen anekdotes, die zouden de tribute persoonlijker kunnen maken. Maar, met zo’n oogstrelende stem die ik de gehele avond mocht beluisteren heb ik weinig te zeuren. Na een inleiding over de musicalfilm Yentle zingt ze “Papa can you hear me?” om vervolgens het prachtige “A Peace of Sky” te zingen. Kippenvel, dit zijn kunstwerken van nummers en dan ook nog eens zo uitgevoerd!
Persoonlijk vond ik een hoogtepunt van deze voorstelling het nummer “Being Alive” uit de voorstelling, heerlijk theatraal van Stephen Sondheim. Wat is miste was het nummer “Unusual way” , wat ze zo mooi zingt op haar album “A touched by Streisand.” Nu is het oeuvre van La Streisand natuurlijk zo omvangrijk, dat je wel moet kiezen. Verder heeft Petra Berger een geweldig tribute samengesteld en ook hulde aan haar band. De heren waarmee ze optreedt spelen stuk voor stuk verschillende instrumenten, waanzinnig, wat een vakmanschap. Met de vocale topprestatie van Petra is dit concert één en al genieten.
Ga dit horen, Petra toert nog door het land!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s