“LUDIQUE! en LaBron Late Night heeft internationale Allure”

De afgelopen jaren stonden LUDIQUE! (Bestaande uit Gerald Drent en Martijn Mulders) en zangeres en actrice Mirthe Bron met afzonderlijke voorstellingen op Sonsbeek Theater Avenue. Dit jaar keerden ze terug als hoofdact van het Arnhemse festival. LUDIQUE! en LaBron Late Night is een theatrale beleving die je meevoert naar het Berlijn, Parijs en Rome van de vorige eeuw.

Wat: LUDIQUE en LaBron Late Night Wie: Mirthe Bron, Gerald Drent en Martijn Mulders

Wanneer: 11 augustus 2018. Waar: Sonsbeek Theater Avenue.

FB_IMG_1534246579565

Gerald Drent opent de voorstelling als een ware femme fatale. Zijn verschijning is in een mooie rode creatie (grote mantel met sleep) opvallend. Als zijn alterego “LUDIQUE!” introduceert ze zich. Vervolgens verschijnt Martijn, als het andere deel van het androgyne duo. In verschillende nummers voeren ze je mee naar het Berlijn van de jaren 20. Wie vaker een voorstelling van LUDIQUE! heeft gezien herkent het werk van Leander en Dietrich. Drent zijn stem is laag, bovendien ritmisch sterk en een sterke persoonlijkheid. Mulders is zeer toonvast, sterk in de hoogte. Als duo vullen ze elkaar perfect aan.
Het door Martijn vertolkte nummer “Naturträne” van Nina Hagen is vocaal een hoogtepunt. De verhaallijn is het best te beschrijven als een muzikale reis langs acceptatie, tolerantie en eigenheid. Nummers volgen elkaar op, er is een constante intensiteit.

Een welkome aanvulling is Mirthe Bron. Als Italiaanse zangeres. Mirthe wordt geïntroduceerd door middel van het nummer “Killerqueen”, vervolgens maakt ze indruk met “Caruso.” La Bron, kan zich meten met de twee “Divo’s” en brengt als een vedette in een Franse club Piaf’s “Padam.” In mijn voorgaande recensies over voorstellingen van Mirthe “Hapje” en “Daddy Freddie” schreef ik al, hoe kan het dat zo’n talentvol mens niet wordt opgemerkt door de grote producenten? Bron lijkt zich prima te amuseren op de festivals, waar zij geweldig werk levert. Toch heeft het talent voor de grote podia. Een geweldige theatermaakster, waarvan ik nog een hoop wil zien!

De stemmen van het drietal kleuren mooi bij elkaar. Kippenvel bij hun bewerking van “De Verzoening” van Frank Boeijen. Het trio heeft présence, ze pakken de zaal! Dit is theater, mensenwerk, intensiteit en het grijpt je. Ik wil hier meer van zien, horen en ervaren. Dat kan! LUDIQUE! staat o.a. 10 mei 2019 in Gigant in Apeldoorn. Dat duurt nog even, wil je weten waar ze voor die tijd staan? Check dan http://www.worldofludique.com en natuurlijk voor Mirthe haar projecten http://www.mirthebron.nl

Minpunten? Nee, die zijn er niet. Of wel, de duur van de voorstelling. Ik had graag langer dan 45 minuten van deze voorstelling genoten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s