She Loves Me, liefdesbrieven zijn van alle tijden

Het verhaal van She Loves Me speelt zich af in een Europese stad. Collega’s Amalia en George haten elkaar intens. Dagelijks bekken ze elkaar af in de parfumerie waar ze werken, bepaald geen fijne band voor mensen die dagelijks met elkaar werken. Wat ze niet weten is dat ze eigenlijk heimelijk naar elkaar verlangen, want ze schrijven brieven naar elkaar. Ze zijn dolverliefd op de voor hun anonieme briefschrijver. Komen ze er  achter dat ze elkaar de liefste woorden schrijven? Staan ze oog  in en oog met elkaar op hun eerste date? Dat zie je in deze musical, die in 1963 is geschreven door Joe Masteroff (script) en de liedteksten en muziek van Sheldon Harnick en Jerry Bock (Fiddler on the Roof). Het is een klassieker, dat hoor je en dat merk je in de muziek en de dialogen. Toch is She Loves Me van deze tijd.

She-Loves-Me-081-Neeltje-Knaap
Christanne de Bruijn © Neeltje Knaap

Wat: She Loves Me
Wie: Joey Schalker, Christanne de Bruijn, Desi van Doeveren
Wanneer: 15 juli 2018
Waar: Dansmakers, Amsterdam
Door: Robin Streppel

De Kernploeg heeft met deze voorstelling wederom iets bijzonders neergezet. De producent die één keer per jaar een bijzondere Amerikaanse titel naar Nederland haalt, heeft door middel van crowdfunding deze voorstelling deels gerealiseerd. 18000 euro  haalde Erwin Aarts op met de actie, wat een mooi resultaat die deze voorstelling ten gevolg heeft. Voor een week spelen staat er een mooi decor, dat zeer inventief in wordt gezet. Een mooie prestatie van de Kernploeg.

Regisseur Benno Hoogveld heeft geprobeerd het toch wat te moderniseren. De voorstelling start met de acteurs met hun telefoon in hun hand. Een knipoog naar de huidige tijdsgeest. De voorstelling staat vol van drama en groots spel, daar moet je wat aan wennen. Hoogveld heeft hierbij de acteurs typetjes neer laten zetten. Zeer geslaagd bij de bijrollen.

Hoofdrolspelers Joey Schalker en Christanne de Bruijn, spelen beiden de sterren van de hemel. Wat een prachtige stem en een fijne manier van spelen heeft de Bruijn. Ze zingt klassiek en heeft een aangenaam geluid in de hoogte. De irritaties brengen ze goed over. Beide talenten dragen het stuk.

Freek Bartels is te zien in een bijrol, als de collega in de parfumerie. Zijn spel is ook wat aangezet, als de macho Stephen. Vaak is hij de leading men, maar ook in deze supporting rol maakt hij indruk. In andere bijrollen zijn Dennis Willekens en Danny Houtkoper erg geestig. Desi van Doeveren was als de wulpse Ilona, heerlijk om te zien en te horen. Wederom groots spel, maar zeer passend bij de rol. Deze acteurs maakten de winkelmedewerkers van de parfumerie levend, een bijzonder stel bij elkaar.

She Loves Me is wellicht een wat oude titel. Hoewel met de opening en laatste scène is geprobeerd de voorstelling naar deze tijd te halen, blijkt een liefdesverhaal van alle tijden. Vroeger schreef men elkaar anoniem brieven, tegenwoordig appt men elkaar of keurt men elkaar op Tinder. De behoefte aan spanning en de ware is van alle tijden, daar gaat She Loves Me over.

She-Loves-Me-124-foto-Neeltje-Knaap-691x463
Joey Schalker Foto: Neeltje Knaap
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s