Showponies, een revue van nu!

De revue is al decennia uitgestorven. Alex Klaasen brengt het terug, en hoe! Klaasen bewijst met Showponies dat hij humor heeft, vilein brengt hij de thematiek van de hedendaagse maatschappij naar voren. Alex Klaasen zet een prachtig stuk neer, dat het antwoord is op zijn solo-voorstelling “Eindelijk Alleen”, dat enkele jaren geleden een grote hit was. Deze voorstelling is vernieuwend en absoluut de must-see van dit seizoen! 

Showponies (c) Tom Sebuskosteloos voor AGENDA
Tom Sebus 

Wat: Showponies
Wie: Alex Klaasen, Freek Bartels, Jip Smit en Daniel Cornelissen
Wanneer:  7 juni 2018
Waar: Orpheus, Apeldoorn
Door: Robin Streppel

In de eerste helft van de avond speelt Alex verschillende personages in sketches. Hierbij benadert hij regelmatig het leven als homo en de vooroordelen die hierbij horen. Zo speelt hij de eigenaresse van de een bruidswinkel waar twee lesbiennes hun outfit willen kopen, de vraag die maar op blijft komen is; wie is het mannetje en wie heet vrouwtje? Vervolgens is hij te zien als een Sherlock Holmes achtige rechercheur die onderzoekt in een typisch Britse familie wie er homoseksueel is. Ook zingen de heren een Grindr operanummer, erg grappig! Vervolgen was hij op als zeemeermin, kortom vele transformaties die goed gelukt zijn!

Over het randje. 
Showponies zoekt de randjes op, soms gaan ze erover.  Zo is het ensemble met Alex in het midden te zien als een stel geile misdienaren, past een personage mee-too verhoormethodes toe en is er een heus seks lied! Het ensemble brengt alles overtuigend en ieder heeft stuk voor stuk een komisch talent. Freek Bartels en Alex Klaasen zingen een prachtig duet over het kind zijn. Jolijn Henneman valt op onder de andere jonge talenten, volgend seizoen al ze als Sophie in Mamma Mia! te zien zijn.

Diva in NYC
Na de pauze gooit Alex het stuur helemaal om! Er staat een ander decor, de skyline van New York. Hij komt op met blonde lange haren en een zwarte avondjurk. De rest van de avond wordt het publiek ontroert door een diva als alter ego.  Het wordt gevoeliger en het heeft iets weg van een one-menshow waarin de ensemble-leden soms als sidekick dienen. De nummers “t is over” en “I’m Changing”, wat een geweldige stem heeft Alex. Zijn personage benadert de uitdagingen in het leven, waaronder eenzaamheid en verandering. Een verdiepende en indrukwekkende slotmonoloog beëindigde deze theatrale avond.

Een must-see volgend seizoen in reprise!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s