Echte Liefde, Absurde komische parodie op AB Fab

Mylène d’Anjou en Lieneke Le Roux speelden afgelopen jaren samen in de theaterrevue Powervrouwen! Nu zijn ze samen op pad en baseren ze hun nieuwste voorstelling op Absolutly Fabulous. De comédiennes slagen met “Echte Liefde” de sfeer van de Britse comedy te benaderen. Mylène d’Anjou speelde fijne rollen in musicals als Mamma Mia!, Ciske de Rat en Grease. Lieneke Le Roux kun je kennen uit diverse televisieseries en films zoals Dokter Tinus en Broos.

slideshow_02__lerouxdanjou_c_raymond_van_olphen_aangepast
Foto: © Raymond  van Olphen

Wat: Echte Liefde
Wie: Mylène d’Anjou en Lieneke Le Roux
Wanneer: 24 mei 2018
Waar: Stadschouwburg Deventer
Door: Robin Streppel

In de stijl van Seks and the City en Gooische Vrouwen brengt dit komische duo deze voorstelling. Bovenal zijn de personages gebaseerd op Eddie en Patsy uit Absolutely Fabulous.  Bekende nummers, wisselen sketches en nummers van eenzaamheid af. Beiden dames zijn direct aan als ze opkomen, dat is fijn. Al snel wordt het plot helder. De dames van middelbare leeftijd horen er niet meer bij, ze zijn geïsoleerd en dat wordt pijnlijk benadrukt als ze niet worden uitgenodigd op het feestje van de buurman. Toch blijven beiden wanhopig zich conformeren aan de huidige trends van de millennial cultuur. Zo komt de aandachtsgeilheid van social media voorbij, online dating en dan de uiteindelijke dates! Heb je eenmaal een date, dan moet je ook nog eens aan de perfectie voldoen die je online probeert uit te stralen. Lastig, want ruik je dan wel zo fris tussen de benen? Le Roux, wil dit graag weten en vraagt ‘d Anjou om hulp. Je snapt, de dames hebben de lachers op hun hand!

Een ander taboe dat aan bod komt tussen de gescheiden vrouwen, is de herrie dat kinderen met zich mee brengt. ‘d Anjou haar bloedeigen kind is niet welkom meer volgens Le Roux. Ze verstoren alle orde met hun kroost, laat die orde nou juist ontbreken in dit vrouwenhuishouden. ‘d Anjou oefent de preek die ze op haar eigen dochter los zal laten in aanmoediging van Le Roux. Pijnlijk en ongemakkelijk, maar toch erg grappig!

Dit wordt afgewisseld met fijne nummers, die vooral door Mylène d’ Anjou heerlijk vertolkt worden. Lieneke Le Roux moet het meer van haar spel hebben, maar ze komt ermee weg. De dames maken veel duidelijk met absurdistische bewegingscene’s. De thema’s zijn wat voor de hand liggend, maar juist door deze grootse aanpak is het toch uniek. De dames liggen regelmatig op de kop op de bank, halen de verkleedkist van zolder en zijn heerlijk kolderiek!

Le Roux en d’Anjou zetten hiermee een fijne theatrale avond neer!

Meer weten over Mylene d’Anjou? Lees hier het interview wat we hadden met Mylène in de tijd dat ze in Grease speelde.

slideshow_09__lerouxdanjou_c_raymond_van_olphen_aangepast
Foto: © Raymond van Olphen
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s