Selma, Ann, Louis een hilarische road-musical

Na 20 jaar zien Selma, Ann en Louis elkaar weer, de drie jeugdvrienden die ooit een met elkaar een roadtrip maakten door Amerika. Hun levens zijn gescheiden en ze gingen hun eigen weg, maar alle drie hebben ze weinig bereikt. Ze zijn ontevreden. Ann geeft aan een belangrijke bobo te zijn, maar kan over niets anders de baas spelen dan haar eigen moeder. Elk personage heeft net als Ann z’n teleurstellingen.  Op de uitvaart van een klasgenoot besluiten ze dat het anders moet. Ze beleven hun roadtrip opnieuw en stappen in de auto en gaan van huis, maar dat gaat niet bepaald vlekkeloos.

Selma
Foto: Sanne Peper

Wat: Selma, Ann en Louis
Wie: O.a. Bianca Krijgsman, Plien van Bennekom en Arjan Ederveen.
Wanneer: 20 mei 2018
Waar: DeLaMar, Amsterdam
Door: Robin Streppel

Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman is het meest komische duo van Nederland, neem daarbij Arjan Ederveen en je hebt een gegarandeerd succes. Deze voorstelling is een aaneenschakeling van komische momenten. De zaal ligt continu in een deuk, vooral het bewegelijke spel van de acteurs is hilarisch. Met als hoogtepunt de scene dat er een supermarkt wordt overvallen met publieksparticipatie in de voorstelling.

Selma, Ann, Louis gebruikt verwijzingen naar de film Thelma and Louise. De voorstelling is hierop gebaseerd, dit door Nathan Vecht als scriptschrijver en regisseur Pieter Kramer op een originele manier gebracht. Er zitten veel subtiele grappige situaties in of juist uit het verband getrokken absurde nummers. De ode aan de Hansaplast is hiervan een voorbeeld, absurd, maar treffend en grappig.

Minder indrukwekkend zijn de liedteksten en muziek van Jan en Keez Groenteman, dit zijn simpele countryliedjes, die niet pakkend zijn. Jammer, want de voorstelling heeft iets simpels, dat terwijl de kunsten van de acteurs alles behalve simpel zijn. Krijgsman en Bennekom zijn niet de beste zangeressen, maar komen door hun perfecte timing hiermee weg.

De roadtrip wordt in plaats van een ontspannende reis een helse trip. Ze worden op de hielen gezeten door hun verleden, ze verraden hun misdaden. Het wordt een chaos, juist die chaos maakt deze voorstelling grappig.

Ann, Selma, Louis is een road musical die je meeneemt door Amerika, die je laat schateren van lach en je adem laat inhouden van de spanning.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s