Seasons, Pia Douwes neemt je mee door de seizoenen

Pia Douwes is al jarenlang één van de meest gerenommeerde musicalsterren van Nederland. Ze speelde op Broadway en West End, daarnaast was ze te zien in veel Duitstalige musicals. Vorig jaar nam ze haar publiek mee in de winter met het programma “A Midwinter’s tale”.  Muzikaal leider Max Smeets met zijn orkest Maxemillecorde begeleidde Pia. Dit seizoen geeft ze een kort vervolg op de tournee van vorig seizoen.

pia3
Foto: Karien Brederode-Luiting Maten

Wat: Seasons
Wie: Pia Douwes, Addo Kruizinga, Max Smeets, Maxemillecorde en Musicalgroep Colours
Wanneer: 21 februari 2018
Waar: Schouwburg Orpheus
Door: Dennis Lierop 

De voorstelling begon met de herfst, met als opening de Pastorale, oorspronkelijk gezongen door Liesbeth List en Ramses Shaffy. Addo Kruizinga zet in, Douwes komt later op en ontvangt een indrukwekkend applaus. Addo vervolgt met het mooie “September” uit The Fantasticks. Addo was jaren van het musicaltoneel verdwenen, in de jaren ’90 maakte hij furore in West Side Story als Tony, later speelde hij in Elisabeth. Zijn laatste wapenfeit was een bescheiden rol in Anatevka en een rol in Oorlogswinter in 2011. Totdat hij vorig jaar weer te zien was in Elisabeth in Concert als Rudolf de zoon van de keizerin van Oostenrijk. Wellicht dat in Paleis Het Loo het idee ontstaan is om Pia te ondersteunen in dit concert. Hun stemmen klinken in ieder geval prachtig bij elkaar.

Pia zingt in het blok van de winter “Make you feel my love”, waarna het krachtige “Let it go” uitbarst. Als een echte diva bestiert ze het toneel. Mooi hoe ze dit nummer uit Frozen tot het hoogtepunt van de voorstelling maakt. Als afsluiting voor de pauze wordt het half Italiaanse nummer “Because we believe” van Andrea Bocelli ingezet door de solisten. Musicalgroep Colours uit Apeldoorn ondersteunde in de koorstukken. Zij stonden krachtig op het podium. Naast de stukken die met Pia en Addo gezongen werden, zongen ze ook vier nummers uit hun eigen productie, “Mijn pakkie an”, “Melk”, “Sta paraat” en “Stem van de massa”.  16 en 17 maart staan zij met “Er was eens” in Orpheus op de planken. Wil je meer weten over deze groep enthousiaste amateurs? Check dan de website www.musicalgroepcolours.nl 

colourspia
Foto: Karien Brederode-Luiting Maten

Na de winter kwam het lenteblok. Pia zong hierin haar lijflied “Mijn leven is van mij”. In 1992 beleefde Pia haar doorbraak in Oostenrijk, toen zij uit 1200 auditanten de uitverkorene was om de titelrol te spelen in Elisabeth. Ze zingt het nummer nog prachtig inclusief hoge noot op het einde. Hierna kwam het ingetogen nummer “Lente” van Boudewijn de Groot.

Als je denkt dat je naar een soloprogramma van Douwes komt, dan heb je mis. Seasons is een muzikaal programma waarin verschillende artiesten optreden. De poster met alleen Douwes doet wellicht iets anders vermoeden. Bijkomend voordeel is dat je kennis maakt met andere muziek, zo is de eerste violist in het orkest fantastisch met zijn stukken van Vivaldi. De avond is hierdoor een muzikaal mozaïek.

Benieuwd geworden naar Seasons? Check dan www.piadouwes.com voor de data, de voorstelling speelt slechts 8 keer.

pia 2
Foto: Karien Brederode-Luiting Maten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s