The Play That Goes Wrong, alles gaat mis!

Een winkeliersvereniging brengt jaarlijks een voorstelling met de slager, kruidenier en drogist in de hoofdrollen. Dit jaar koos het gezelschap voor “The Murder at Haversham Manor”, een uitje voor het hele dorp, waarbij iedereen zich verzamelt in het dorpshuis. Alles gaat mis, decors storten in, acteurs vallen uit, kortom een echte Britse slapstick. Deze komedie is vertaald door Owen Schumacher, die de Britse humor perfect naar het Nederlands heeft geschreven.

The Play that goes wrong
Raymond van Olphen

 

Wat: The Play That Goes Wrong
Wie: Anne-Marie Jung, Tina de Bruin, Rop Verheijen
Wanneer: 22 december 2017
Waar: Schouwburg Orpheus
Door: Robin Streppel

 

De voorstelling start met de zenders die nog aanstaan, dus het geroddel van de acteurs is te horen. De voorzitter van de winkeliersvereniging (Bas Hoeflaak), opent de voorstelling. Na de moord op het hoofdpersonage gaat er van alles mis. Acteurs die hun tekst niet kennen, vallen en licht dat te laat aan of uitgaat. Anne-Marie Jung is technicus Annie en probeert met haar technische inzichten de techniek te redden, maar al snel staat ze in een rol op het toneel.

Acteurs Tina de Bruijn, Anne-Marie Jung, Rop Verheijen, Bas Hoeflaak, André Dongelmans, Ergun Simsek en Frieda Barnhard spelen de sterren van de hemel. Er is een goede energie en stuk voor stuk hebben de castleden een uitstekende komische timing. De rollen zijn lekker absurd neergezet, zelfs als het zo fout gaat, gaan de “amateuracteurs” gewoon door. The show must go on! Tel hierbij het goede script op en je hebt een fijne avond uit om te lachen. Er is geen zwakke schakel in deze voorstelling, waarbij ik enkel kan opmerken dat je van het genre moet houden, want soms is het erg flauw.

The Play That Goes Wrong is tot en met 19 januari te zien in de Nederlandse theaters. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s