Opvliegers 3, New York, New York. Een goed op elkaar ingespeelde vriendinnencomedy

Opvliegers was afgelopen seizoenen de theaterhit met volle zalen. Vier vriendinnen, die met elkaar de meest dolle avonturen beleven. Zo gingen ze in de eerste versie op reis en de tweede versie op de latten in de sneeuw. Wat hebben deze vrouwen van rond de vijftig gemeen? De opvliegers en alle ongemakken van het ouder worden, de overgang. De zaal is dan ook dit seizoen gevuld met louter vrouwen van middelbare leeftijd met makkelijk zittende kleding en kortgeknipt haar, Libelle Zomerweek publiek. Het stuk is dan ook een feest der herkenning voor de doelgroep, dit afgaande op de schaterlach van de dames om mij heen. De vorige versie met onder andere Anne-Mieke Ruyten en Hymke de Vries zag ik ook en vond ik hilarisch, dus reden genoeg om als 28 jarige (jonge)man tussen de dames naar de nieuwe Opvliegers te kijken. 

opvliegers 3

WatOpvliegers 3, New York, New York
Wie: Anouk van Nes, Sandra Mattie, Joanne Telesford en Antje Monteiro
Wanneer: 14 december 2017
Waar: Theater Harderwijk
Door: Robin Streppel

Moniek besluit naar New York te gaan. Ze ontmoet in het vliegtuig Shirley en Joke, die na een pittige tijd samen er even uit zijn. Al direct is het dolle pret. Ze blijken ook nog in hetzelfde hotel te zitten, een vriendschap is geboren. In dat zelfde hotel zit Lydia, Opvliegster van het eerste uur, die halsoverkop naar NYC vertrok na het uitlekken van een compromitterend filmpje.

Antje Monteiro speelt diva Lydia, dit doet ze met zichtbaar veel plezier. Het grote talent van Antje is zingen, dit doet ze naar hartelust o.a.u. haar kitscherige powerballlad in de tweede akte. Vorig seizoen was Antje verreweg de beste zangeres van de Opvliegers, dit seizoen heeft ze “concurrentie” van  Gospelzangeres Joanne Telesford als Shirley. Wat een geweldige aanwinst is zij, haar nummer “God waarom” lijkt voor haar geschreven. Deze week werd ook bekend dat Joanne in The Color Purple te zien zal zijn, daar zien wij naar uit!

24909810_1492398674147195_5138878022011117247_n

Terug op de planken 
Anouk van Nes straalde zoals wij van haar gewend zijn. Na een seizoen niet in een productie gestaan te hebben is zij terug. Anouk kreeg als gevolg van artrose twee nieuwe heupen. De voormalig danseres dacht nooit meer op de planken te staan, maar het tegendeel is waar. Als hysterische hypnotherapeute in opleiding Joke heeft ze de lachers op haar hand. Ze springt eruit qua fysiek spel en Anouk danst weer in de spaarzame choreografie, niet zoals in Cats en West Side Story, maar wel met soepele heupen. Haar nummer “Taboe”, deed mij denken aan een zangeres in een Berlijnse nachtclub, dit doet ze heerlijk. Een mooie herstart van haar carrière en ze is bij de Opvliegers perfect op haar plek. Ze zingt zelfs haar solo op de bank op de kop!

24232304_1509879245732545_8266656095720211_n(1)
Anouk van Nes terug op het toneel

Sandra Mattie speelt Moniek, het kneusje van het stel. Sandra doet dit heerlijk, haar personage heeft nogal wat “kronkels”, dit gecombineerd met de opvliegers zorgt voor humor. Moniek heeft fijne oneliners. Sandra speelt wat minder uitbundig dan de andere dames, maar dat past perfect bij de angstige Moniek.

Allard Blom (script) heeft met deze trilogie z’n eigen Sex and the City gecreëerd. Het is een vermakelijke komedie in de sfeer van Gooische Vrouwen, met goede grappen. Vamos wist mij minder te bekoren, maar Opvliegers zit beter in elkaar. Het loopt, deze vier actrices maken het af. Je hebt een leuke avond uit bij Opvliegers 3, veel herkenning voor de doelgroep, maar ook voor mensen zonder Opvliegers is het leuk.

Opvliegers speelt de komende maanden door het gehele land!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s