Vamos! Vermaakt aan de oppervlakte

“Ik vertrek” is een succes op tv, menig Nederlander verkreukelt zich aan de beslommeringen van de deelnemers die het avontuur tegemoet gaan. Allard Blom (schrijver) dacht dat dit ook leuk zou zijn in het theater, helaas blijkt dit wat minder geslaagd. Alle clichés worden in 2,5 uur op je afgevuurd lekkende kranen, taalbarrières en onderlinge conflicten.

Vamos-02-©-REP

Wat: Vamos
Wie: Cystine Carreon, Carolina Dijkhuizen en Lenette van Dongen
Wanneer: 8 december 2018
Waar: Schouwburg de Kom, Nieuwegein
Door: Robin Streppel

We gaan! Dat zeggen Puck, Hadewich en Linda.
Ze gaan ervoor, een uitdaging in het zonnige Spanje. In plaats van een leven als drukke moeder van een puber met een ingedut huwelijk of een drukke baan als zakenvrouw, eigen baas in een B&B. Ga je voor diepgang, dan kun je wegblijven bij Vamos. Het stuk start met Linda (Cystine Carreon), die haar man net verloren is. Ze neemt de urn mee naar Spanje en probeert daar haar verlies te verwerken. Dit gegeven had verder uitgebouwd kunnen worden, nu wordt de tragiek van het personage geuit in een cocktailbar, waar de urn vergeleken wordt met een cocktailshaker.

Kortom, een voorstelling met weinig ontwikkeling, maar voldoende vermaak. Elk personage heeft z’n struggles, zo maakt Puck (Carolina Dijkhuizen) zich voornamelijk druk over het vies worden van haar Louboutins en het breken van haar kunstnagels. Het is zichtbaar dat Carolina geniet van het spelen van Puck, ze heeft de lachers op haar hand. Uiteindelijk blijkt er meer schuil te gaan achter de glamourvrouw, ze wil niets liever dan een rustig leven in Spanje met haar geliefde Pieter, een dienstbare bijrol van Joey Schalker. Andere komische bijrollen zijn er van Johnny Kraaijkamp en Melise de Winter. Het ensemble mist wat vuur, mogelijk komt dit door de beperkte tijd dat men mag stralen?

De drie vrouwen hebben chemie en kleuren bij elkaar, zowel qua stem, als qua persoonlijkheid. Er zitten ook een aantal mooie meerstemmige stukken in. Het zijn echter geen Showstoppers. Er is voor het vrolijke “Vamos” gekozen als herkenbare melodie. Ook is
“Una Paloma Blanca” zo’n meezinger. Vamos is daarmee een echt Spaans feestje, je waant je aan de Spaanse Costa. Het talent van de drie actrices is als de warme zon op je gezicht, daar word je blij van en je vergeet het wat mindere script snel.

Vamos tourt door het land!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s