Harrie en Eva, kolderieke goed getimede komedie

Jon van Eerd is de komiek van Nederland, ook dit seizoen tourt hij door Nederland als Harrie Vermeulen. Harrie zit zoals altijd in onmogelijke situaties, deze keer in het paradijs. Adam en Eva in het paradijs als toneelstuk, Van Eerd speelt Adam inclusief blootpak. Van Eerd heeft wederom een kolderieke klucht geschreven, vol hilariteit, flauwe grappen en publieksparticipatie.

Wat: Harrie en Eva
Wie: Margo Dames, Jon van Eerd, Karel Simons en Jacqueline Aronson
Wanneer: 1 december 2017
Door: Robin Streppel

Harrie-Slide-3
© Joris van Bennekom

Harrie heeft problemen, zijn nieuwe theaterstuk staat onder druk, want hij heeft moeite met de financiering en de cast rond te krijgen. Hij leent geld bij ene Willem, die hem onder druk zet zijn vriendin te casten. Harrie speelt dit stuk samen met Fien, zijn vrouw. Een sterke rol van Margo Dames.

Karel Simons was eerder te zien in De Bonbonfabriek, maar nu speelt hij het manusje van alles Danny. Hij zou niets liever willen dan zijn vriendin Pim in de voorstelling te zien. Rosalie de Jong speelt deze rol en is na twee producties in Duitsland weer terug in Nederland. Rosalie laat zien dat er een comédienne in haar schuil gaat. Wat is het verhaal van Adam en Eva zonder slang? Jacqueline Aronson speelt Annet Kwaedgras, ze zet het personage listig neer.

Harrie en Eva is een vermakelijke snelle klucht volgens het vaste recept van Jon van Eerd. Het is knap hoe het elke keer weer door Jon wordt geschreven en het is een leuke avond uit.  De regie van Caroline Frerichs loopt als een trein en de grappen vallen stuk voor stuk. Jon van Eerd is een meester in zijn genre, dat bewijst hij wederom met deze komedie.

Harrie en Eva is 16 februari te zien in Orpheus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s