Sweeney Todd angstaanjagend goed op tournee!

Na 15 jaar onterecht gevangen gezeten te hebben, komt Benjamin Barker vrij. Hij keert terug naar het Londen van begin 19e eeuw, waar het wemelt van bedelaars en vieze mensen, maar ook heren van stand. Vermomd en anders keert Benjamin terug in Fleetstreet en zal zich daar ontpoppen tot de meest koelbloedige barbier van Londen. Hij heeft een doel, namelijk wraak nemen op rechter Turpin, die hem ten onrechte veroordeelde. Hij opent boven de bakkerij van Nellie Lovett zijn zaak. Zijn mes zal niet alleen de haren scheren, maar zal zorgen voor vele slachtoffers. Nellie Lovett ontpopt zich tot een koelbloedige partner in crime. Haar pasteitjes smaakten nog nooit zo lekker, als de door haar eigenhandig met mensenvlees gevulde pasteitjes.

Wat: Sweeney Todd
Wie: René van Kooten, Vera Mann, Michelle van de Ven en Mitch Wolterink
Wanneer: 10 oktober 2017
Waar: Amphion, Doetichem
Door: Robin Streppel

sweeney
René van Kooten in Sweeney Todd (Foto: Bob Bronshoff)

De cast is eigenlijk grotendeels hetzelfde als in het Zonnehuis. De titelrol wordt geweldig vertolkt door René van Kooten, die zijn duistere kant volledig toont in deze rol. Vera Mann is heerlijk als de vrije Miss Lovett en excelleert elk moment. Terecht dat ze de Award won voor beste vrouwelijke hoofdrol. Een moeilijke, maar humoristische rol. In de bijrollen blinken Mitch Wolterink als het naïeve hulpje Thomas van Nellie Lovett en Marjolein Teepen met haar overtuigende stille spel als bedelares uit. Breekbaar is de stem van Michelle van de Ven als Johanna die grote hoogte bereikt, waarbij verstaanbaarheid een aandachtspunt is. Jeroen C Molenaar is een goede aanvulling op de cast met zijn heldere stem in de rol van Anthony. Roberto de Groot krijgt als rechter Turpin niet de kans om te stralen, al zet hij deze heer van stand duidelijk neer. Fijn dat hij weer in het theater te zien is in plaats van achter de bar in het Zonnehuis.

Sweeney Todd komt in het grotere theater met alle faciliteiten beter tot z’n recht dan in het Zonnehuis. Het is donkerder vormgegeven, waardoor het mysterieuzer is en dat werkt. Een groot theater biedt meer faciliteiten van het intieme Zonnehuis.  De regie van Koen van Dijk loopt perfect, iedereen weet wat hij moet doen. Er zijn duidelijke keuzes gemaakt en dat doet dit meesterwerk van Stephen Sondheim eer aan.

Lees ook de recensie over de versie in het Zonnehuis.

sweeney 2
René van Kooten en Vera Mann (foto Bob Bronshoff)
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s