April Darby Live, van grootse klasse

April Darby was vorig seizoen meerdere keren te zien als Rachel Marron in The Bodyguard. Dat ze kon zingen was al wel duidelijk. Haar droom is een solocarrière waar dit jaar hard aan gewerkt wordt. April lanceerde een eigen single en een eenmalige avondvullende show.
Wat: April Darby Live
Wie: April Darby, Kimberly Fransens en Naidjim Severina en Steven Aswin
Wanneer: 16 september 2017
Door: Robin Streppel
april 2
Foto: Andy Doornheim


April start de show sterk met “A Whole New World” uit Aladdin in duet met haar pianist en tevens zanger Steven Aswin. Dit eerste nummer is een voorbode voor een vocaal sterke avond. Ze wisselt pop, jazz en musical moeiteloos af. Hoogtepunten waren “Arm land” uit The Lion Ling, “Don’t rain on my parade” uit Funny Girl en “Papa can you hear me” uit Yentl. April heeft een prachtige stem, waar je met gemak een hele avond naar luistert.Minder geslaagd vond ik de tussenstukken, waarin April vertelde over haar carrière, waarin ze al mooie projecten mocht doen. Ze start veel zinnen met “ik”, dat wekt geen symphatie van je publiek. Het is natuurlijk een prachtige kans zo’n concert, waarbij je leuke anekdotes kunt vertellen. Begrijpelijk dat April minder op haar CV heeft staan dan een leadinglady als Ruth Jacott, waarbij je sneller eigen egostrelerij accepteert. Wel stond ze zeer ontspannen op de bühne, maar het had wat mij betreft allemaal wat minder gemogen.

April Darby Live duurde ruim 2,5 uur. Er is echt goed gerepeteerd en het zat goed in elkaar, al mocht ze dus wat mij betreft minder kletsen. Ze had meer mogen zingen want dat kan ze fantastisch. Gast Naidjim Severina moest met zijn solo even inkomen, maar mengde prachtig met April tijdens een duet uit Ghost. Vocaal hoogtepunt was ook “Listen” uit Dreamgirls, dit duet werd gezongen met Kimberly Fransens.

April laat zien een leadinglady in de dop te zijn. Ik hoop haar nog in wat rollen te zien in grote shows. Wellicht Jasmine in Aladdin? Was ze niet een veel betere Gloria geweest in On Your Feet? Ze heeft haar talenten en het was een feest die een avond gehoord te hebben. “No Good Deed” uit Wicked maakte diepe indruk en was het absolute hoogtepunt van de tweede akte.

STENT producties kiest er regelmatig voor om een artiest dit grote podium te gunnen, een sympathiek concept. Het biedt een talent als April zo een mooie kans.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s