Vooruitblik bij de Musical Sing a long op de Uitmarkt

Zoals elk jaar is de Uitmarkt de opening van het culturele seizoen. Deze wordt altijd afgesloten met de Sing a long, deze keer gepresenteerd door Frits Sissing en Romy Monteiro. Theater Review blikt vooruit op het komende seizoen op basis van de optredens.

21199696_1392008687514373_9125358228421091925_o
Foto met dank aan, Monique Hoffmann, Musicalnieuws.nl 

 

Wat: Musical Sing a Long
Wie: O.a. Pia Douwes, Anouk van Nes, René van. Kooten en Lone van Roosendaal
Wanneer: 27 augustus 2017
Door: Robin Streppel

Esmeé Dekker als Eliza Doolittle
De start van de avond was met My Fair Lady. DGC producties brengt deze klassieker met Esmeé Dekker in de hoofdrol. Het gezelschap kiest voor een klassieke grotere speelstijl, wat werkt bij deze klassieker. Esmeé is een plaatje als Eliza Doolittle. De voorstelling met destijds Celine Purcell in de hoofdrol vond ik fantastisch, dus mijn verwachting is hooggespannen. Toch miste ik wat pit in het optreden.

4 powervrouwen in Opvliegers
Daarna kwamen vier powervrouwen de bühne op. Opvliegers was de afgelopen seizoenen een theaterhit met louter gevulde zalen. Een unicum. In deze derde productie gaat zangeres Lydia (Antje Monteiro) naar New York, nadat er een naaktfilmpje van haar is uitgelekt. In het vliegtuig maakt ze direct nieuwe vriendinnen. De voorstelling is in de sfeer van Sex and the City en Gooische Vrouwen. Antje wordt bijgestaan door niemand minder dan Anouk van Nes, Joanne Telesford en Sandra Mattie. Deze avond zongen deze dames “Vrouwen met ballen” en ze stonden er! Anouk van Nes terug op het podium na een jaar vol revalidatie. De oud-danseres kreeg onlangs twee nieuwe heupen, maar ze straalde deze avond als vanouds! De vier dames schitterden vervolgens met het bekende “New York, New York” van Frank Sinatra. Theater Review zal deze voorstelling zeker bezoeken. Dit belooft veel goeds voor de komende tour! Minder enthousiast was ik over het voorproefje van Vamos, wat een hysterie. En daarnaast is Una Paloma Blanca wel een zeer gemakkelijke manier om je productie te verkopen. Het aantrekken van George Baker vond ik zeker geen PR. Al beloven de drie vakvrouwen op basis van hun staat van dienst veel goeds. Lenette van Dongen, Cystine Carreon en Carolina Dijkhuizen verrassen misschien nog?

21246421_1392012767513965_1643889284008994183_o
Foto met dank aan: Monique Hoffmann, Musicalnieuws.nl 

Pia Douwes terug met Elisabeth in Concert
Pia Douwes speelde deze rol in verschillende landen, maar wat was ze jaren na dato goed in de concertante versie op Paleis het Loo afgelopen zomer. Stage Entertainment maakte bekend dat deze voorstelling terugkomt komende zomer. Pia zong “Mijn leven is van mij” zoals we van haar gewend zijn, krachtig en doorleeft. Pia maakte een kleine uitglijer, maar die is haar vergeven. Nu ze wat rijper wordt lijkt het alsof ze wat meer werk moet doen voor de hoge noten. Pia is een vakvrouw, daarom zal Theater Review vast nogmaals deze voorstelling bezoeken. De vraag is op welke locatie het zal plaats vinden. Wederom op Het Loo of kiezen ze voor Paleis Soestdijk?

Annie M.G en Liesbeth
Biografie musicals geven het leven weer van een artiest die zijn sporen ruimschoots verdiend heeft. Na Ramses, Sonneveld en Billy Holiday komt nu de productie Liesbeth over het leven van Liesbeth List in de Nederlandse theaters. Reneé van Wegberg gaf voor het eerst gestalte aan de flamboyante zangeres. Zowel zij als haar prachtige gewaad maakten op mij diepe indruk. Een andere theatergrootheid die volgend jaar tot leven wordt gewerkt in de theaters is Annie M.G Schmidt. Deze avond schitterde Simone Kleinsma door afwezigheid, maar haar collega’s deden het repertoire van de schrijfster eer aan.

On Your Feet mist focus, wat een rommeltje
Als laatste optreden was On Your Feet te zien. Vajèn van den Bosch werd geïntroduceerd als Gloria Estefan, maar overtuigde mijn inziens in geen enkel opzicht. Het is echt een Hollands meisje met een latinapruik. Er is nog veel werk aan de winkel. In het gehele optreden was geen focus en een totale chaos. Of is dit meer het Latijns Amerikaanse wat erin terug komt? Ik ben er benieuwd of deze voorstelling aan zal slaan.

Bridges of Madison County het sterkste optreden
Volgend zomer speelt Bridges of Madison County in DeLaMar met een run van drie weken. Theater Review sprak Lone van Roosendaal een dag vantevoren op de Uitmarkt bij de stand van producent Opus One. Van Roosendaal vertelde ons dat de brug deels de zaal in komt, waardoor je toch de intimiteit van de voorstelling kan behouden. Samen met René van Kooten zette ze een spetterend optreden neer. Kippenvel tijdens de samenzang, wat mij betreft voor beiden een Musical Award voor beste hoofdrollen in een kleine productie.

Lees hier de review van Bridges of Madison County

De presentatie was in handen van Frits Sissing en Romy Monteiro, die een prima chemie hebben. Echter vond ik de versprekingen van Romy storend, Elisazabeth in plaats van Elisabeth. Ze straalde wel en ze is een plaatje om te zien.

Het was weer een vermakelijke avond de Sing a long

21167292_1392102154171693_6665045033920590053_o
Foto met dank aan Monique Hoffmann, musicalnieuws.nl 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s