4 opvliegende vrouwen in de sneeuw

Opvliegers was vorig jaar de theater hit van het seizoen. De vier vriendinnen van rond de 50, die midden in de hormonale strijd zitten van de overgang, gaan samen op vakantie. Allard Blom (schrijver) sprak op de perspresentatie eerder dit jaar over de wens een trilogie te schrijven. Eerder deze maand werd bekend dat “Opvliegers 3” eraan komt volgend seizoen. Reden genoeg om aan het einde van deze tour deze voorstelling te bezoeken.

IMG_0141
Foto: Peggy de Haan

 
Wat: Opvliegers 2 in de sneeuw
Wie: Antje Monteiro, Anne-mieke Ruyten, Anousha Nzume en Hymke de Vries
Wanneer: 14 april 2017
Waar: Theater ’t Voorhuys, Emmeloord
Door: Robin Streppel
Alles is veel
In Opvliegers is alles veel. Het spel, de zang en de enorme hysterie in allerlei emotie. De voorstelling wordt zonder pauze gespeeld, waarbij je soms echt even naar adem moet happen. Bij een dergelijke voorstelling verwacht je comedy en dat is het! Elk personage heeft zijn eigen issues. Zo doet Lydia (Antje Monteiro) er alles aan om haar carrière als zangeres in bloei te houden, maar slaagt hier niet in. Tevens denkt ze samen met vriendin Saskia (Anousha Nzume) nog heerlijk in de markt te liggen bij de jonge mannen, waaronder skileraar Rudi. De selfies vliegen je om de oren van de dames die op de latten staan in de meest vreselijke kostuum, dit is een verplicht dealtje van de manager van Lydia. De dames nemen hem dit niet in dank af en nemen uit schrik even een verkoeling in een berg sneeuw.

Hysterie
Als toeschouwer was ik na 2 uur hysterie op de bühne ook wel toe aan verkoeling. Deze voorstelling heeft een hoog tempo en elk personage krijgt de kans zich te laten zien. Hymke de Vries is voor mij als Keet de ster van de voorstelling, haar spel is heerlijk. Ze wordt oma, maar wil dit niet. Antje Monteiro vind ik qua zang met kop en schouders er boven uitsteken, dit is echt haar kwaliteit. De rol van zangeres Lydia is haar op het lijf geschreven. Anne-Mieke Ruyten als Ellen die haar leven drastisch heeft omgegooid en opzoek is naar spiritualiteit. Anne-Mieke speelt eerst bedeesd maar ontpopt zich in de voorstelling tot een wilde dame. Ze doet dit voortreffelijk, met een perfect gevoel voor komische timing.

Herkenbaar
Met Opvliegers heeft Rick Engelkes Theaterproductie een leuke vriendinnencomedy op de planken gezet. De zaal is continu aan het lachen en het hoge tempo zorgt voor een fijne avond. Voor dames in de overgang zit er veel herkenbaarheid in, net als voor de mensen in de omgeving van de “opvliegers”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s