Hair, een energieke chaos

Hair is een klassieker. Het verhaal over de hippies die de wereld willen verbeteren. Deze productie vindt zijn oorsprong in de jaren 60. Destijds was het vernieuwend echter tegenwoordig is het nog steeds zeer actueel. De dreigende Vietnamoorlog van toen maakt in het hedendaagse leven plaats voor terrorisme en discriminatie. Voor mij is Hair zijn wie je wilt zijn en de vrijheid van het leven ervaren. Het lukt de cast vol vrije geesten om het publiek mee te nemen, deze voorstelling is een trip vol mooie ervaringen.

hair_scene_3
Foto: Roy Beusker

Wat: Hair
Wie: William Spaaij, Anouk Maas, Jeffrey Italiaander en Raffaëla Paton
Wanneer: 8 april 2017
Waar: DeLaMar, Amsterdam
Door: Robin Streppel

De voorstelling start direct full in de Flowerpower. De cast staat direct in z’n totaliteit op de bühne en wordt aangevoerd in het eerste nummer “Aquarius” door Raffaëla Paton. De voormalig winnares van Idols lijkt volledig op haar plek in deze musical en is de verrassing van deze productie. Haar beleving tijdens het zingen is prachtig. In de rol van June zingt zij voornamelijk, waardoor ze kan doen waar ze goed in is. Een perfecte casting. 

William Spaaij is een fantastische Berger, je gelooft hem elk moment. Spaaij weet vol overtuiging de slimme student neer te zetten, die het bijltje erbij neer gooit en wil gaan voor een vrij leven. Dit in tegenstelling tot activiste Sheila, die de stabiele factor lijkt in deze Hair. Anouk Maas speelt een bescheiden rol, die haar past. De dreiging van de Vietnamoorlog is in deze voorstelling in veel elementen te bemerken. Claude (gespeeld door Jeffrey Italiaander) moet naar het front, om mogelijk te sterven voor zijn vaderland. De verwachtingen van zijn ouders stroken niet met die van de commune waarin hij zich begeeft. Italiaander zet dit dilemma prachtig neer en is een aanstormend talent, waarom hij de award niet won afgelopen januari tijdens de Musical Awards is mij een raadsel!

Tommie Christiaan en Juneoer Mers zijn te zien als het komische duo Woof en Hud. Ze doen dit vol overgave en laten het publiek lachen. Het ensemble is sterk in deze voorstelling, zeer energiek en spetterend. Dit komt vooral in de nummers “Hair” en “Let the Sunshine” goed tot het recht. De totale cast staat ook bijna 2,5 uur op het toneel, de spanningsboog blijft hoog. 

Regisseuse Carline Brouwer is gegaan voor all the way, in alle opzichten. Een juiste keuze, hierdoor zuigt deze voorstelling je op. Het neemt je mee in de “trips” die de personages maken. Het is druk en veel, maar het is een energieke chaos. Chaos is in deze voorstelling juist wat het moet zijn! Niet denken in hokjes, maar denken vanuit de mens. Zijn wie je wilt zijn en houden van wie je wilt houden.

HAIR-Stage-Entertainment-Roy-Beusker-Fotografie-691x463
Foto: Roy Beusker

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s