The Phantom of the Opera voert je mee

Al dertig jaar staat The Phantom of the Opera op het Londense West End. Het meesterwerk van Andrew Lloyd Webber staat bekend om de mystieke setting en klassieke score. Nu de Nederlandse Celinde Schoenmaker de vrouwelijke hoofdrol van Christine Daaé op zich neemt is dat reden genoeg om de voorstelling te bezoeken. Christine is de moeilijkste vrouwenrol in een musical.

Wat: The Phantom of the Opera
Wie: Celinde Schoenmaker, Nadim Naaman en Ben Forster
Waar: Her Mejesty Theatre, Londen
Wanneer: 15 december 2016
Door: Robin Streppel

the-phantom-of-the-opera-john-owen-jones-as-the-phantom-and-celinde-schoenmaker-as-christine-daae-photo-credit-johan-persson

The Phantom vertelt het verhaal van de Parijse opera, die geteisterd wordt door het spook. Christine raakt in de ban van hem en staat voor een onmogelijke keuze. Vanavond speelde Ben Forster de rol van The Phantom. Dit deed hij vol overgave, waarbij zijn stem goed uitkwam in de nummers. Het blijft mysterieus. Celinde Schoenmaker is een gedroomde Christine. Ze zingt de klassieke nummers prachtig, met als hoogtepunt “Wishing You Were Somehow Here Again”. Eigenlijk zijn alle nummers hoogtepunten, ze zingt zo makkelijk.  We mogen trots zijn op Celinde. Ze doet het fantastisch en ze is prachtig! Haar samenspel met Nadim Naaman als Raoul was breekbaar. Je voelde Christines tweestrijd.

The Phantom zit goed in elkaar en is een prachtige dramatische voorstelling. Dertig jaar op West End is een prestatie en het is verheven tot cultuur. De nummers zijn prachtig of het nu “Think Of Me”of “Masquerade” is, het is prachtig gezongen. Opera en musical worden mooi versmolten in deze voorstelling. Tel daar Nederlands trots op West End, Celinde Schoenmaker, bij op en je hebt een top avond. Ik was ontroerd op verschillende momenten.

De Phantom voert je mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s