Merijn Oerlemans winnaar Amateur Musical Award

Merijn Oerlemans is 17 jaar en speelde voor het eerst in een musical. Hij mocht het afgelopen seizoen de rol van Rogier van Rooden vertolken in de musical Petticoat van de Bergen op Zoomse vereniging BOV. Hij won in het DeLaMar Theater de Amateur Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol. Merijn vertelt “Het was fantastisch, wat een magische avond. Gistermiddag bij de repetities had ik buikpijn van de zenuwen. Maar vanavond waren die weg. Ik heb genoten van ieder moment. De gehele periode voorafgaand aan dit gala leefde ik er naar toe, maar het is nergens mee te vergelijken. Sommigen vergeleken het met een examenuitslag. Maar nee, het is zo uniek!”

IMG_0069.JPG
Foto: Neeltje Knaap 

Door: Robin Streppel
Foto: Neeltje Knaap

Ambitie
Oerlemans is momenteel werkzaam als Junior Producer bij NPO Zapp. Hij barst van de ambitie en benoemde dit ook in zijn speech. “Petticoat is een trein waar ik op ben gestapt met verschillende stations. Ik hoop dat er nog veel stations gaan komen.” De sterke speech was bijna anders verlopen. “5 minuten voordat ik op moest voor de uitreiking werd er gevraagd of iedereen zijn speech bij zich had? Die van mij lag nog in de kleedkamer, dus ik ben snel teruggelopen. De speech schreef ik een nacht vantevoren, omdat ik niet kon slapen.” Ambities heeft hij zeker, maar zijn toekomst ligt nog open. “Sinds twee maanden woon ik in Amsterdam, waar de lijntjes wat korter zijn. Er zijn veel meer mogelijkheden om tot ontwikkeling te komen. Gisteravond heb ik veel mensen gesproken, die mij verder willen brengen. Ik zou heel graag audities willen doen voor verschillende projecten.”

Willemijn Verkaik
Merijn kon het eerste deel van de avond rustig aan doen. Tot hij naar voren werd geroepen door niemand minder dan Willemijn Verkaik. “Ik kon alleen maar denken, dat is Willemijn! Hoe gaaf dat ik met haar op het toneel mocht staan. Toen zij mijn naam uitsprak, kon ik het bijna niet geloven. De andere genomineerden waren zo goed! We gunden het elkaar, want de sfeer was onderling heel goed. Na die woorden van Willemijn is mijn avond als in een roes voorbij gegaan. Direct daarna moest ik optreden met BOV in het shownummer “Hollywood”, volgens mij heb ik nog nooit met zo’n grote lach op het toneel gestaan! Het is een onvergetelijke avond, die mij altijd bij zal blijven. Toen BOV ook nog de award voor beste musical won, was de avond helemaal compleet!”

IMG_0068.JPG
Foto: Neeltje Knaap
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s