The Bodyguard is een energieke wervelwind! 4 sterren!

 

Ga er maar aan staan de rol waarin Whitney Houston (een van de mooiste stemmen ooit) furore in maakte, spelen op je 23e. Romy Monteiro doet het en hoe! The Bodyguard wordt ook wel de Romy-show genoemd. Dit komt mede door de PR-machine van Stage Entertainment. Met Romy hebben ze een perfect uithangbord voor deze productie. Echter de laatste maanden doken verhalen op die varieerden van dat Romy nog maar enkele shows in de week zou spelen tot zelfs helemaal niet meer. Teleurgestelde theaterbezoekers waren het gevolg. Hoewel April Darby (alternate), Samantha Klots en Tjindara Metschendorp (beiden understudy) ook dijken van stemmen hebben, mensen willen Romy! Zelf geloof ik erin dat meerdere actrices een rol fantastisch kunnen spelen. Na de grote Romy-hype hoopte ik echter op haar, maar ik stelde me in op een van de drie andere dames. Dit omdat ze druk is met allerlei andere zaken buiten The Bodyguard. Maar deze avond was ze er. The Queen of the Night; Romy Monteiro!

 

 

thumb_620x349_183402

Foto: Roy Beusker

Wat: The Bodyguard
Wie: Romy Monteiro, Miro Kloosterman, Carolina Dijkhuizen en Zjon Smaal
Wanneer: 11 augustus 2016
Waar: Het Beatrixtheater, Utrecht
Door: Robin Streppel

The Bodyguard spettert vanaf de eerste scène het toneel af. Bij de opening waan je je in een popconcertachtige sfeer van een wereldster. Dit gevoel bekruipt je meerdere keren en is waanzinnig! Het verhaal heeft niet veel om het lijf. Superster Rachel Marron wordt gestalkt en bedreigd. Haar huidige beveiligingsmannen weten het niet te beveiligen. Totdat Frank Farmer wordt ingeschakeld als bodyguard en beveiligingsexpert. Hij moet haar uit de handen van haar stalker houden. Dit kat en muisspel wordt omlijst met de mooiste nummers van Whitney Houston. Uiteraard valt Rachel Marron voor de charmes van deze hunk.

Miro Kloosterman heeft de ondankbare taak om in de rol van Frank Farmer te kruipen. Kloosterman zet een prima vertolking neer. Hij heeft een mooie uitstraling, maar is misschien wat te glad voor een stoere bodyguard? Hij weet Bram Blankestijn, die de rol van de stalker speelt, te overmeesteren. Blankestijn speelt de gluiperige rol overtuigend en je wordt als toeschouwer bang voor hem. Hij heeft geen tekst, maar hij blijft je bij. Bram speelde tot nu toe voornamelijk ensemblerollen, maar laat in deze productie zien meer in zijn mars te hebben.
bodyguard_miro_kloosterman

Carolina Dijkhuizen vindt diepere laag
Rachel Marron staat in de spotlights, maar daar hoort ook een schaduw bij. Nicki Marron werd vertolkt door Carolina Dijkhuizen. Dijkhuizen is perfect gecast als de jaloerse zus. Carolina zingt fantastisch en heeft een fijne presence. Haar “All in Once” was prachtig. Waar andere acteurs vlak blijven in hun spel, lijkt Dijkhuizen de enige die de diepere laag van haar personage gevonden heeft. Andere bijrollen waren voor Ferry Doedens als Sy Spector, die een karakiturale uitvergroting van zichzelf lijkt neer zetten. Ferry is perfect gecast voor deze rol en heeft een leuke komische timing. Fijn dat deze jongen eens een rol krijgt die hem past (Danny Zuko was natuurlijk niet nodig geweest). Zjon Smaal krijgt als Tony niet de stagetime om te stralen, maar zet een prima vertolking neer.

De vormgeving van The Bodyguard is eigentijds in alle opzichten. Ledschermen en hippe kostuums, vol met glamour. De strategie van het Nederlandse creatieve team om er meer een popconcert van te maken is een juiste. Hoewel ik de soapachtige manier van spelen geen juiste manier vind, hierin had ik meer verwacht van regisseur Carline Brouwer. Het verhaal is al lichtvoetig, dat vraagt juist om meer verdieping. De enige die hierin echt slaagt is Carolina Dijkhuizen.

Monteiro maakt het waar
Daarnaast blijft wel het feit dat deze voorstelling ongelofelijk leunt op een goede leadinglady. Die stond er! Romy maakte alle hooggespannen verwachtingen waar. Haar stem is prachtig en je betrapt haar niet op een missertje of valse noot. Bijzonder hoe zo’n talent ineens kan opstaan. Monteiro is een belofte voor de toekomst. Hoewel er nog mooie rollen zijn om te spelen, hoop ik dat ze na The Bodyguard een knaller van een eigen hit gaat scoren. Romy is een ster.

4 sterren!

BlEz5Q2
Foto: Roy Beusker

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s