In De Ban Van Broadway –  Heerlijke voorstelling vol charme

 

Het is het klassieke verhaal van een meisje (Grace Rogers) die droomt van het grote toneel en van haar idool  (Margo Miller). Opeens staan fan en idool oog en oog en er ontstaat een band. Een band waarvan de grote actrice Margo, die niets van fans moet weten, later spijt krijgt. In de Ban van Broadway heeft wat verhaal betreft weinig om het lijf, maar deze voorstelling moet het hebben van de komische momenten. Nathan Vecht herschreef het script van All About Eve (film) tot een wervelende theaterbewerking, die nu geheel in de La Mar tradities in de zomer wordt gebracht met Tjitske Reidinga in de hoofdrol! Er staat een luchtige komedie, die veel charme heeft.

Volg Theaterreview.nl op facebook klik hier. Like ons!

Wat: In De Ban Van Broadway
Wie: Ellen Pieters, Tjitske Reidinga, Bianca Krijgsman en Marisa Eyle
Wanneer: 9 juli 2016
Waar: DeLaMar, Amsterdam
Door: Robin Streppel

Tjitske Reidinga is één van de grote steractrices op dit moment.  Ze speelt Grace Rogers geloofwaardig. Ze geeft alle emoties weer van de naïeve twintiger tot het doortrapte kreng. Ellen Pieters heeft onlangs de rol van Margo Miller overgenomen van Loes Luca, die wegens gezondheidsproblemen uitviel. Pieters doet dit met veel plezier en speelt de Broadwaydiva met verve! Pieters heeft een fantastische komische timing en een fijne zangstem. Beiden actrices versterken elkaar. Hoewel ik graag Loes Luca had willen zien, vergeet je dit direct als Ellen Pieters haar eerste scene speelt.

scene_ban_van_broadway_4
Foto: Leo van Velzen

Vrouwelijke bijrollen zorgen voor hilariteit
Pieter Kramer heeft als regisseur leuke vondsten gedaan zoals in decor (vooral gemaakt van bordkarton) en de dubbele bodems in sommige scenes.  Zo komen regelmatig acteurs op in een trapauto, heel knullig of een bed gekanteld staat. Toch zit de grote hilariteit in de bijrollen, waarvan Bianca Krijgsman direct een prijs mag krijgen. Ze is briljant als de onnozele Karen, dit bouwt ze volledig uit.  Andere leuke rollen zijn van Marissa Eyle (lesbische recensent Alice) en Leny Breederveld die heerlijk droog speelt als de jaloerse assistent van Margot, als Grace haar taak overneemt. Wat moet het voor Tjitske en Ellen fijn zijn om door zulke goede bijrollen gesupporterd te worden. Martijn Nieuwerf en Peter Blok staan hun mannetje in hun rollen, maar krijgen niet de gelegenheid om zo’n indruk te maken als de bovenstaande vrouwen.

De zangstemmen van de acteurs zijn niet de beste. Met uitzondering van Ellen Pieters zingt de rest vrij matig. Dat is juist de charme van dit stuk, net als de dubbele bodems in het script en de decors.  In De Ban Van Broadway is in alle opzichten over de top en dat werkt mede door het prachtige acteertalent van de cast!

Volg Theaterreview.nl op facebook klik hier! Like ons!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s