Michelle van de Ven: “Ik zit tjokvol met dromen”

Michelle van de Ven studeerde in 2010 af en bemachtigde gelijk de vrouwelijke hoofdrol in “Spring Awakening. ” “Next to Normal” en “Aspects of Love”volgden. Voor haar droomrol Christine in “The Phantom of the Opera” vertrok ze naar Duitsland. Momenteel speelt Michelle in het Amsterdamse Zonnehuis Johanna in “Sweeney Todd.” Theaterreview stelde haar enkele vragen.

Door: Robin Streppel 

1: Na je afstuderen speelde je diverse grote rollen, daarna vertrok je naar Duitsland. Na die terugkeer bleef het even stil. Wat heb je gedaan?image

“Grappig genoeg is het niet eens zo stil gebleven. Ik heb na mijn eerste jaar in Duitsland “The Last 5 Years” in het M-lab mogen doen. Daarna ben ik weer een half jaar terug naar Duitsland gegaan. Tussen het einde van Phantom en Sweeney Todd zaten maar een paar maanden, maar ook voor mij waren deze veel te stil hoor! Ik ben erg blij dat ik weer op het toneel mag staan. Het is en blijft mijn thuis. In de tussentijd heb ik vooral les gegeven, kinderprogramma’s ingesproken, een commercial opgenomen maar vooral genoten van het thuis zijn. Veel tijd besteed aan mijn familie en vrienden die ik vreselijk heb gemist. Verder de tijd genomen om weer wat spellessen te nemen waar ik ook erg van genoten heb. Al met al, waren die paar rustige maanden ook best wel welkom!”

Foto: Juliane Bisschoff

2: Je speelt nu Johanna in Sweeney Todd hoe is dat voor jou?

“Een prachtige uitdaging! Ik vond “Green Finch and Linnet Bird” altijd al 1 van de mooiste liederen ooit geschreven. En nu mag ik deze elke avond ter gehore brengen. Erg leuk! Verder is het natuurlijk een pracht productie om in te staan. De cast is zo goed! En het ziet er allemaal zo prachtig uit. Ik ben ook erg blij dat, ook al is dit een kleine producent, er toch gekozen wordt voor een live-orkest. Dat brengt het geheel naar een nog hoger niveau. Ik ben trots in deze voorstelling te mogen staan en voor deze producent, die overduidelijk een groot hart heeft voor het theatervak, te mogen werken.”

image
Foto: Neeltje Knaap

3: Je speelde in Duitsland de rol van Christine, dit was voor jou een droomrol vertelde je al eerder. Welke dromen heb je nog meer?
“Ik zit tjokvol met dromen en er komen alleen maar meer dromen bij. Hoewel die dromen nu minder de vorm hebben van een “droomrol”. Uiteraard heb ik deze ook nog maar minder overduidelijk als dat ik Christine wilde spelen.  Ik wil mijn passie verwezenlijken en dat contant blijven doen. Zo zou ik het bijvoorbeeld leuk vinden een compleet nieuw karakter te creëren in een nieuwe voorstelling. Maar eigenlijk is mijn grootste droom voorstellingen te (blijven) maken waar mijn hart van open gaat.

4: Hoe belangrijk zijn kleine zaalproducties voor het werkveld zoals eerder M-Lab en Opus One en wat betekende deze producties voor jou als actrice?
Dat betekent heel veel! voor het werkveld maar ook voor mij persoonlijk. Het is belangrijk te merken dat kunst en creativiteit ook boven commercie en toegankelijkheid kan staan. De grap is dat deze vorm van theater dan toegankelijker blijkt dan voorheen gedacht! Ik denk dat het belangrijk is het publiek te blijven “opvoeden”. En te laten zien dat dit soort voorstellingen minstens net zo leuk zijn als de (ook goede) kaskrakers van grotere producenten. Vele mensen weten dat en andere ontdekken dat. En dat is leuk!”

5: Als jij 1 dag producent was wat zou je dan veranderen en welke productie zou je dan naar Nederland halen?
“‘The Light in the Piazza’ Daar zou ik zelf ook maar al te graag in spelen.
Wat ik zou veranderen? Louter nog met live-orkesten werken!”

6: Wat kunnen we van je gaan verwachten volgend seizoen?
“Nog geen idee. wellicht komt er zomaar een verrassende uitdaging op mijn pad. Ik kijk positief vooruit!”

Wij schreven eerder over Sweeney Todd:
Review: Sweeney Todd is angstaanjagend goed!
Verslag lezing Koen van Dijk

Sweeney Todd is tot 20 juni te zien in het Zonnehuis meer info

: http://sweeneytodd.amsterdam/#speellijst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s