Jesus Christ Superstar In Concert: krachtig vocaal geweld!

Het is het meest bekende werk van Andrew Lloyd Webber de rockmusical Jesus Christ Superstar met een prachtige score! In Nederland lijkt het inmiddels een traditie dat er jaarlijks een concertante versie wordt opgevoerd. De musical is doorgecomponeerd, dus er is genoeg materiaal om het paasverhaal mee te vertellen. René van Kooten heeft altijd nog de wens om als Jesus Christ Superstar weer naar Nederland komt één van de hoofdrollen te spelen, dit jaar was hij net als vorige jaren in de concertversie te horen als Jezus. Van Kooten heeft een mooie, diepe rockstem en een fantastisch bereik.  Zijn Gethsemane is indrukwekkend, vol passie stort hij zich in het werk.

medium_22511

Wat: Jesus Christ Superstar In Concert
Wie: René van Kooten, Remko Harms, Lone van Roosendaal, Nederlands Musical Orkest en Koor, Timbres divers
Wanneer: 28 maart 2016
Waar: De Basiliek, Veenendaal
Door: Robin Streppel, Miranda Bloemheuvel (eindredactie)

Een persoon die ik niet snel in de rol van Judas had verwacht is Remko Harms. Dit voormalig Los Angeles The Voices lid komt uit de musicalwereld. Echter, hij heeft een klassiek popgeluid, waardoor ik verbaasd was hem in deze rol te zien. Toch overtuigde hij op alle fronten, wat een volume! Remko verrast en zingt deze rol fantastisch. Het rockgeluid mis ik niet, maar deze frisse vocale wind over de rol van verrader is mooi in dit concert!

In al het vocale geweld is daar één punt van rust. Lone van Roosendaal zingt deze avond de rol van Maria Magdalena. Hoewel ze het minst te doen heeft van de drie solisten, doet van Roosendaal dat wat ik niet verwachtte. Haar ‘I don’t know how to love him” keert zich naar binnen, een rustpunt. Later zingt ze samen met een solist uit het Nederlands Musical Koor  “Could we start again please.” De  stemmen kleuren mooi bij elkaar. Lone is allround en stelt eigenlijk nooit teleur!

In het Nederlands Musical Koor zaten een aantal goede solisten, die de bijrollen zongen. Het Nederlands Musical Orkest speelt de sterren van de hemel. Het volle geluid van zo’n groot orkest is fantastisch om te horen, iets dat in musicals steeds zeldzamer wordt.

Jesus Christ Superstar In  Concert was een mooie afsluiting van het Paasweekend!

Foto: www.musicalnieuws.nl / Monique Hoffmann

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s