Britt Lenting als Killerqueen “Nooit opgeven!”

Britt Lenting studeerde in 2007 af aan de Frank Sanders academie voor Musicaltheater. Vervolgens behoorde ze vier jaar lang tot de vaste stal van Albert Verlinde met rollen in Assepoester, Footloose, Hairspray en Legally Blonde. Na een jaar understudy van Marjolijn Touw geweest te zijn in The Little Mermaid ging ging ze al een jaar op zee in het seizoen 2013-2014. Om even terug te keren in Nederland voor o.a The Voice of Holland en het Amsterdams kleinkunst festival. Britt kwam bij beide wedstrijden door de eerste rondes. Helaas stond ze niet in de liveshows en finale. Alsof het zo moet zijn, want kort daarna kreeg ze de kans om in haar droomrol te kruipen in een theater op zee! Wij stelden Britt enkele vragen! 

Door: Robin Streppel

brit

1: Je speelt op dit moment een hoofdrol op een cruiseschip in We Will Rock You, wat is hier het meest waanzinnig aan?
“Het is niet alleen te gek dat we met Tony Edge hebben gewerkt, de West-end regisseur! Maar dat we, terwijl we spelen in the Royal theatre op de Anthem of the Seas… Ook op de meeste prachtige, te gekke locaties komen!”

2: Je speelt verschillende producties gedurende de cruise, maar de rol van Killerqueen is vast een droom die uitkomt. Wat typeert jouw vertolking van deze rol?
“Klopt! We spelen naast We Will Rock You ook nog 3 andere shows! Anders is het ook zo saai voor de mensen. De andere producties zijn ook te gek om te doen! Maar ik ben hier natuurlijk gekomen voor de Killerqueen. 8 jaar geleden zag ik de productie op West-end en droomde er sinds toen van om de rol van Killerqueen te mogen spelen! Ik heb eerder geauditeerd, voor de Belgische cast, maar helaas kozen ze voor een Vlaamse… Dat vond ik erg jammer want ik wist dat de productie niet snel weer zou komen in Nederland of Belgie. Toen ik hoorde dat er audities in Londen en New York waren, voor de versie van Royal… Met DE regisseur … Dacht ik, IK WIL!! Ik moet het in elk geval proberen!” Wat mijn vertolking typeert? Ze is onvoorspelbaar, diva, een beetje gek, sexy, grappig, in control! En iets wat groots gespeeld.”

3: Je stopt binnenkort met We Will rock you, ga je weer aan boord of kom je terug naar Nederland?
Helaas speel ik  nog maar een paar weken! De tijd gaat veel te snel!
Ik zal even terug komen naar Nederland, maar niet te lang. Ondanks dat het een te gekke ervaring is hier heb ik besloten om voorlopig niet weer aan boord te gaan omdat ik ook andere ambities heb! Het wordt een groot avontuur maar ik heb m’n pijlen op het buitenland heb gericht. Spannend!”

4: Naast het spelen in shows maak je ook eigen materiaal, welke plek waar je langs bent gecruised heeft je het meeste geïnspireerd en waarom?
” Ik hou van schrijven en ik mis mijn piano! De liedjes/teksten die ik schrijf gaan niet zo zeer over locaties, maar over relaties, liefde of vriendschap… En hier aan boord is dát onderwerp weer een heel ander verhaal! Het is een aparte wereld, het ‘schipleven’
Maar als ik 1 plek zou moeten zeggen dan is het wel de prachtige ‘Vulcano Hike’ in St Kitts. Een zeer uitdagende ervaring! Een enorme klim, alles opwaarts, puur natuur, geen paden of iets dergelijks… Alleen maar modder, grond, wortels van bomen en stenen!
Laat ik het zo zeggen, er waren een paar momenten dat ik er serieus over na dacht om op te geven… Het was heel intens! Maar! Ik heb de top bereikt! En was enorm trots na afloop! Kapot!! Maar trots!  Nooit opgeven!” En natuurlijk de prachtige stranden in de Caribbean… De stad New York, het overleven van de orkaan ‘Mars’ , zingen op Time Square, wonen in Miami!! Het is eigenlijk wel heel bijzonder! M’n droomrol spelen en reizen van Europa tot Amerika.  Een hoop herinneringen gemaakt!”

Nieuwsgierig naar de vertolking van Killerqueen door Britt? Check dit filmpje.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s