Interview Anouk van Nes

Interview: Anouk van Nes

“Ik wil graag een mooi verhaal vertellen” Dat lukt in de Tweeling!

Hebben we het over een duizendpoot, dan hebben we het over Anouk van Nes. Ze begon haar carrière als danseres bij René Froger en met ensemblerollen in La Cage Aux Folles en Annie. Vervolgens was ze te zien in diverse televisieseries. Hierna volgen er grote rollen in Cats, Crazy for You en The Wild Party. Na het ontdekken van haar komisch-talent in Mamma Mia speelde ze hoofdrollen in de comedys van Jon van Eerd. Waarna ze onderdeel uitmaakte van de “Purper Ladies.” Nu is ze onderdeel van theatergroep Dames Eerst en is ze te zien in de Tweeling. Reden genoeg om met Anouk in te zoomen op het repetitieproces van deze Nederlandse productie!

Door: Robin Streppel

1: Je bent na jaren kleine producties terug in een grote productie hoe is dit?307414_228882803832202_1787666689_n
“Heerlijk. Maar dat zijn kleinere producties ook. Wat me meer aanspreekt is het stuk waarin ik sta. Soms behoeft dat weinig mensen, soms meer. Wat neem je van de afgelopen drie jaar mee in deze voorstelling? Door Dames Eerst heb ik minder moeite met improviseren. Door de komedies van Jon van Eerd een groter gevoel voor timing!”

2: Je hebt in vele producties gestaan, aan welke producties heb je de mooiste herinnering?
“Aan elke productie wel een hoop goede herinneringen, gelukkig, maar West Side Story, Mama Mia en Cats hebben wel een speciaal plekje.”

3 De Tweeling is een nieuw ontwikkeld product, hoe is het repetitieproces verlopen?
“Met veel vallen, opstaan en opnieuw proberen. Ik vond het fijn het met elkaar te ontwikkelen; het geeft saamhorigheid want iedereen is belangrijk. Er waren momenten die spannend waren omdat het continu veranderde tot tijdens de try outs. De concentratie die daarvoor nodig was maakte het bijzonder kwetsbaar maar daardoor ook vaak magisch.”

4: Je hebt twee kleine rollen en bent cover van Doris Baaten, waarin ligt de uitdaging voor jou in deze productie?
“Ik geloof niet zo in hoe groot je rol is en/of je een understudy bent. Ik wil graag een mooi verhaal vertellen of meerdere. De uitdaging ligt in het overbrengen, elke avond weer, zodat mensen iets beleven.”

5: Vorige week was de première, hoe kijk je hier op terug en waar ben je trots op in deze voorstelling?
Het was een totale overgave en daarna ontlading. Wat hebben we met elkaar bijzondere momenten meegemaakt! Het eindresultaat laten zien aan een premiere publiek en critici is heel uitdagend. Ik ben trots deel uit te maken van een grote groep getalenteerde acteurs dat met liefde omgaat met De Tweeling.”

6: Tot slot, waarom moeten de bezoekers van Theaterreview naar de Tweeling komen?
“Het doet je afvragen wat jij zou doen in een penibele situatie en het laat zien dat goed of slecht soms een onmogelijke keuze kan zijn. Mededogen en vergiffenis zijn ook sterke ingrediënten waarvan ik hoop dat het iets teweeg brengt. De enscenering is ijzersterk en wordt met veel kracht neergezet door iedereen. Daarnaast zijn onze hoofdrolspelers geweldig. Ik zou eigenlijk geen reden kunnen bedenken waarom je niet zou gaan.”

Foto’s: Otto van der Toorn

Meer info over Anouk check haar fanpagina!
404920_272824912771324_1121900851_n

Een gedachte over “Interview: Anouk van Nes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s