Musicals in concert: Een avond vol classics

De opening van het culturele seizoen van theater de Lampegiet in Veenendaal vond plaats met een aantal optredens. Op het marktplein stond een groot podium, waar deze avond drie acts te zien waren. Musicals in concert, Jasper Taconis en Friends en Ali B. Maaike Widdershoven en Tony Neef waren de eerste act, die vanavond met ondersteuning van het musicalorkest Timbres diverse nummers brachten uit hun oeuvre.

Wat: Musicals in concert
Wie: Maaike Widdershoven, Tony Neef en Timbre Divevers (musical orkest)
Wanneer: 12 september 2015
Waar: De Markt in Veenendaal

Het 1,5 uur durende programma start met Miss Saigon. Tony Neef beleefde eind jaren 90 zijn grote doorbraak door de rol van Chris te spelen in deze klassieker. Uiteraard zong hij nog steeds “Waarom god?” Hij zingt dit nummer nog moeiteloos, dit zelfde geldt voor Widdershoven die “Die film draait door mijn hoofd” zong. Haar stem is klassiek, wat een extra mooi geluid aan dit nummer geeft. Deze avond volgde de ene klassieker na het andere elkaar op. Hoogtepunt van Widdershoven was “Climb every mountains” uit The Sound of Music, dit is een nummer waar haar klassieke sound prachtig bij kleurt. Ze was immers in 2003 te zien als Maria en afgelopen seizoen als moeder Overste. Neef zijn hoogtepunt was het nummer “Maria” uit West Side Story, een rol waarin hij nooit te zien was.

Wat opviel is dat er gekozen is voor het geijkte repertoire, waardoor beide solisten niet uit hun comfortzone treden. Wel liett Widdershoven haar triomfen horen zingen, zoals “I feel pretty” uit West side Story “Melodieën uit de nacht” afkomstig uit The Phantom of the opera. Ze zingt deze nummers nog moeiteloos. Leuke toevoeging aan het optreden was een lokaal talentje dat “Morgen” uit Annie zong. De finale was mooi met nummers uit Beauty and the Beast, waarbij de stem van Maaike me deed denken aan die van Joke de Kruijf (orginele Nederlandse stem in de Disney animatie).

Het was een mooi concert, dat gratis toegankelijk was, waarvoor grote dank naar theater de Lampegiet. Het orkest Tembres divers speelde mooi, iets wat in musicalproducties minder vaak voorkomt. Widdershoven en Neef pleitten ook tijdens dit concert voor een liveorkest tijdens musicals, dit was voor hen dan ook een krent uit de pap. Ondanks de regen staalde beiden sterren mooi op het podium.

3 sterren.

MaaikeWiddershoven_TonyNeef_fotograafCMischaMuijlaert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s